Sådan foregår ansættelsesprocessen
Her kan du læse mere om den ansættelsesproces, som du vil opleve som kandidat i en rekruttering. Bliv klogere på hvordan vi behandler din ansøgning, hvad der er omdrejningspunktet for 1. og 2. samtale, og hvad vi lægger vægt på hos kandidaterne.
Hovedformålet med vores ansættelsesproces er at afdække, om der er et gensidigt godt match mellem dig som medarbejder og os som arbejdsplads. Derfor gør vi os umage med vores ansættelsesproces, som er tilrettelagt, så både du og FDM får det bedst mulige grundlag for at træffe den rigtige beslutning.
Nedenfor kan du læse om de processer, man som kandidat typisk gennemgår i et rekrutteringsforløb hos os, ligesom du kan læse, hvad vi typisk lægger vægt på hos den gode kandidat.
Din ansøgning
Når du skriver din ansøgning, ser vi gerne, at du reflekterer over stillingsopslaget og dets opgaver, og at du beskriver, hvad du kan bidrage med i stillingen, samt hvorfor du er motiveret af den.
I FDM behandler vi din ansøgning fortroligt, og det er kun den ansættende leder, HR og eventuelle andre i involveret i rekrutteringsprocessen til den konkrete stilling, som vil se den.
Den rekrutterende leder vil løbende gennemgå ansøgningerne og invitere til 1. samtale pr. mail eller telefon. Er du ikke blandt dem, der inviteres til samtale, vil du høre fra os pr. mail, senest når ansættelsesprocessen er færdig.
Du kan finde vores ledige stillinger her på vores karrieresite, og sende din ansøgning direkte fra vores onlineformular.
Første samtale
Ved første samtale vil du møde den ansættende leder og af og til også en medarbejder fra afdelingen. Du vil høre mere om stillingen og teamet, succeskriterierne for at lykkes i jobbet, og du vil lære lederen bedre at kende.
Du vil også få indblik i FDM som organisation, vores udvikling, position og strategi, samt høre mere om FDM som arbejdsplads, ligesom du vil få mulighed for at få svar på de spørgsmål, du har til jobbet og andre aspekter af ansættelse i FDM.
Til samtalen vil vi være interesserede i at høre om din motivation for at søge jobbet, dine faglige og personlige kompetencer, din erfaring, og de resultater du har opnået i tidligere ansættelser.
På baggrund af samtalen og dine kvalifikationer vurderer den ansættende leder, hvilke kandidater der i særlig grad passer til stillingen, og hvem der indkaldes til 2. samtale.
Uanset om du kommer videre i processen eller ej, vil du blive ringet op af den ansættende leder, så du enten kan høre, hvorfor du ikke blev valgt til i denne omgang, eller hvordan den videre rekrutteringsproces ser ud.
Anden samtale og evt. ansættelse
Til 2. samtale vil du møde den ansættende leder igen og til de fleste rekrutteringer også vores HR partner, som er certificeret i at give dig tilbagemelding på en personlighedsanalyse og til visse stillinger også en logiktest.
Testlinks sendes til dig pr. mail og besvares inden samtalen. Dine svar behandles fortroligt, og hvis du ikke bliver ansat, slettes dine svar automatisk efter seks måneder, og hvis du ansættes, gemmes dine besvarelser i HR.
Formålet med samtalen er at lære dig bedre at kende i en arbejdsmæssig sammenhæng og drøfte vores gensidige forventninger til et godt og velfungerende samarbejde. Du vil også have mulighed for at stille opfølgende spørgsmål fra sidste samtale og dele øvrige refleksioner og overvejelser vedrørende stillingen.
Inden vi træffer den endelige beslutning om ansættelse, tager vi reference hos én eller flere af dine tidligere arbejdsgivere/chefer. Ved indhentning af referencer spørger vi bl.a. til opgaver, performance og leverancer. Det sker naturligvis kun efter aftale med dig.
Uanset om du efter 2. samtale tilbydes jobbet eller ej, vil du blive ringet op af den ansættende leder, så du enten kan høre, hvorfor du ikke blev valgt i denne omgang, eller hvordan den videre ansættelsesproces ser ud.
→ Sådan tager vi imod nye kolleger
Cases
Ved nogle stillinger vil du blive bedt om at forberede en case inden 1. eller 2. samtale. Det vil typisk være en opgave, som vil skulle løses i stillingen, og vi vil være nysgerrige på din tilgang, refleksioner og metode til løsning af opgaven. I forbindelse med en case vil du altid få den beskrevet inden samtalen, tilsendt tilhørende spørgsmål og få et par ord om rammerne for præsentation.
Det lægger vi vægt på hos kandidater
Når vi skal finde den rette kandidat til en stilling, kigger vi efter et match på både de faglige og personlige kompetencer, ligesom vi også i høj grad lægger vægt på din motivation for at søge stillingen.
I nogle stillinger kan særlige faglige kompetencer eller erfaring være centrale, men vi lægger også stor vægt på de personlige kompetencer og tilgangen til arbejdet. F.eks. er en seniorprofil ikke kun et spørgsmål om antal års erfaring, men også om det er en person, der kan tage ansvar, sætte retning og opbygge viden og kompetencer i organisationen.
I FDM vægter vi engagement og personlige kvalifikationer højt, så selvom dit CV måske ikke passer helt og aldeles med den jobprofil vi beskriver i stillingsopslaget, kan du alligevel være den helt rette for os.
Vi ansætter ikke kun medarbejdere for deres kvalifikationer, men i lige så høj grad for den rette attitude og mindset. Så hvis du er virkelig motiveret for en stilling, men mangler enkelte faglige kompetencer, opfordrer vi dig til at søge stillingen alligevel. Du vil med garanti opleve gode rammer for kompetenceudvikling, når du først er ansat.