Test: Her er den bedste autostol i 2020

FDM har testet 51 autostole, så du kan finde den bedste autostol til dit barn. Se, hvilken stol der passer bedst til dit barn og din bil, og om du skal købe en billig autostol.

Autostoletest 2020
Nyhed

Hvad er den bedste autostol? Svaret får du let, nu hvor FDM har afsluttet årets tests af autostole. Hele 51 stole har nu været gennem den grundige test, så du kan se, om stolen er sikker, nem at håndtere i hverdagen og fri for skadelige stoffer.

Læs testen af autostole her

Det er vigtigt, at man vælger den rigtige autostol. Den skal passe både til bilen og til barnet, og hvis man kan montere en stol, der passer til bilens isofix-beslag, hvis den har sådanne, vil jeg klart anbefale det. Det sikrer, at stolen er monteret sikkert,” siger bilteknisk redaktør Søren W. Rasmussen.

Skal man købe en billig autostol?

En del af stolene i testen kan i Danmark kun købes over nettet. Dermed kan man ikke afprøve autostolen i sin egen bil, og man kan heller ikke se, om ens barn sidder godt i den.

”Det er ikke optimalt, når man ikke kan prøve stolen. Men falder man over et godt tilbud på en autostol, kan testen benyttes til at se, om den er sikker, nem at montere og f.eks. om betrækket let kan tages af og vaskes,” siger Søren W. Rasmussen.

Få hjælp af FDM

Som medlem kan du få hjælp til at finde den rigtige autostol til dit barn. Vi kan også rådgive dig om reglerne for, hvornår autostolen skal skiftes.

Få rådgivning

7 gode råd, før du køber autostol

Før du køber autostol, anbefaler Søren W. Rasmussen, at du følger disse råd:

  • Ikke alle stole passer til alle biler. Tag gerne bil og barn med til en test ved forretningen.
  • Stolen skal kunne stå stabilt i sædet, og særligt ved ældre biler er det vigtigt at sikre sig, at selen er lang nok til en sikker montering.
  • Autostole med betingede godkendelser sælges med en liste med de biler, der er godkendt til stolen. Tjek, om din bil er på listen, før du køber sådan en stol.
  • Læs altid bilens instruktionsbog vedrørende brug af autostole i bilen.
  • Benyt en bagudvendt autostol i så lang tid som muligt.
  • Benyt en isofix-stol, hvis bilen har isofix-beslag.
  • Lad stolen vokse i takt med barnet. Mange stole har flere indstillinger, men undlad at skifte til en større stol for tidligt.

Køb autostol her