Ladestandere til elbiler og pluginhybridbiler

Viden

Hvis du skal finde en ladestander til din elbil eller pluginhybridbil, kan du få hjælp på en række hjemmesider.

Ladestandere til elbiler

Der findes i dag fem forskellige ladestik til opladning af elbiler. Det varierer fra bilmærke til bilmærke, hvilket stik som skal bruges til opladning. Hos Dansk Elbil Alliance finder du et kort over ladestandere, hvor du også har mulighed for at vælge din bils ladestik.

Samlet overblik over ladestandere i Danmark

Hvor kan man lade elbil og pluginhybridbiler?

Du kan lade elbil og pluginhybridbil over det meste af Danmark. Der er kommet en række hjemmesider, der hjælper dig på vej til at finde nærmeste ladestander. Her er eksempler på hjemmesider, hvor du kan finde frem til ladestandere. Der finde i dag disse operatører på markedet:

Clever

CleanCharge

E.on

Tesla

Til udlandet med elbil

Kører du til udlandet med din elbil, er der en række forhold, du skal være opmærksom på.

For at  finde frem til hvor der er ladestandere i udlandet, kan du forsøge at søge efter apps til din smartphone. Der er en række muligheder til rådighed. Der er pt. ikke en samlet hjemmside, der kan henvises til.

Der er mange forskellige operatører, der står bag ladestandere i landene i Europa og for at kunne benytte deres ladestandere, skal du typisk oprette en konto hos den pågældende operatør. Der er foreløbig ikke et internationalt samarbejde mellem operatørene. Hos Clever kan du dog oprette en aftale, der dækker brug af ladestandere i Danmark, Tyskland og Sverige.

Så inden du kører til udlandet, anbefaler FDM, at du finder frem til hvilke firmaer, der opererer langs den rute, du har planlagt, og at du opretter en konto hos operatørerne. Herved undgår du at holde ved en ladestander et sted i udlandet uden mulighed for at kontakte firmaet og få oprettet en konto.

Læs mere: Skal du købe elbil

 

Af