Når din privatleasingbil skal retur

Alle privatleasingkontrakter indeholder krav om, hvilken stand leasingbilen skal være i ved tilbageleveringen. Formuleringerne i kontrakterne kan dog variere meget. Fælles for leasingselskaberne er, at de vil have bilen tilbage i så god stand som muligt.

Det er vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i leasingselskabets regler om bilens returnering, allerede inden du leaser den.
Fotograf:

Foto

FDM
Viden

Fælles for privatleasingbiler, der skal leveres retur er, at de alle bærer præg af at være brugt i nogle år. I mange privatleasingkontrakter er der formuleringer, der kan betyde, at det kan koste dig mange penge at aflevere bilen.

Leasingselskabet kan fx kræve, at selv småskrammer skal udbedres. Tilbagelevering af leasing biler er det punkt om privatleasing, der har givet anledning til flest henvendelser til FDM. Det er derfor vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i leasingselskabets regler om bilens returnering, allerede inden du leaser den.

Læs mere: FDM privatleasing

Når du skal tilbagelevere

Følg nedenstående råd, når leasingbilen skal retur. De kan være med at gøre problemerne små og få:

  • Sørg for at det er en ekstern, uvildig tredjemand, der undersøger bilen, når du afleverer den.
    De fleste vil være mere trygge, hvis den person, der gennemgår bilen, ikke har en interesse i at finde så mange fejl som muligt, som han bagefter kan kræve betaling for. Sådan er vilkårene automatisk, hvis udbyderen har brugt FDM leasingkontrakten.
  • Sørg for, at du har krav på at være til stede under gennemgangen. Og sørg for at være til stede.
    Der sker færre misforståelser mellem dig og leasingselskabet, hvis du er med til gennemgangen. Det har du automatisk krav på, hvis du har privatleaset med en FDM leasingkontrakt. Mange småting bliver drøftet, og du kan få problemet udpeget. Desuden kan du være sikker på, at du ikke pludselig får en regning for skrammer, der er opstået i perioden fra din aflevering af bilen, til den bliver gennemgået.

Lad FDM tjekke leasingbilen

Sådan foregår et tjek-ind

Hvis du ikke er enig i vurderingen

Der er ikke sikkert, du er enig i vurderingen af bilen, når den skal afleveres. I så fald kan du gøre følgende:

  • Skriv ikke under på, at du er enig
  • Få noteret i dine papirer, hvad du præcis er uenig i, inden du eventuelt underskriver
  • Sørg for at få billeddokumentation eller andet bevis, inden du forlader bilen
  • Kontakt efterfølgende FDMs jurister for det videre forløb.

Kontakt FDM

Returnering koster penge

Normalt kan de fleste skader anmeldes til forsikringsselskabet, men det er ikke altid en god idé at gøre det. En mindre bule på hver fordør, og en kraftig ridse på bageste kofanger vil normalt blive betragtet som tre individuelle forsikringsskader. Altså kan det ende med at koste dig tre gange selvrisiko og tre gange bonustab til følge.

Selvom du har en forsikring med fast præmietrin og uden bonustab, er du ikke nødvendigvis på sikker grund. Forsikringsselskabet kan vælge at opsige dig som kunde, hvis du har for mange skader. Du skal derfor altid regne med, at aflevering af leasing biler koster penge.

Der findes leasingkontrakter med en såkaldt tilbageleveringsforsikring. Disse forsikringer har dog ofte en selvrisiko, så helt slipper du ikke for udgifter. 

Du kan altid søge råd og vejledning hos FDM, hvis du er i tvivl.

Læs også: Top fem skader på privatleasingbiler