Kan du fortryde et bilkøb?

Vær sikker i din sag inden du skriver under på slutsedlen. Forhandleren sætter ikke et flot byttemærke på bilen, så du kan aflevere den tilbage, hvis du fortryder. Slutsedlen er nemlig bindende.

Mand og kvinde sidder til samtale med bilforhandler og gennemgår papirer.
Viden

Du kan ikke fortryde et bilkøb, medmindre du har taget forbehold i slutsedlen for, at FDM kan godkende handlen. Købelovens udgangspunkt er nemlig, at et køb i en forretning er bindende. Du kan derfor ikke kræve at få ophævet købet, medmindre bilen har en mangel. Du kan dog altid prøve at gå i dialog med bilforhandleren og se, om I kan finde en løsning sammen. 

IllustrationHvad skal du være opmærksom på ift. slutseddel?

Du kan ikke fortryde bilkøbet, når du først har skrevet under på din slutseddel. Din slutseddel er bindende. Derfor skal du skal sikre, at du får alt på skrift i din slutseddel. Du skal også sikre dig, at forhandleren har svaret på alle relevante information om bilen.

Tager du forbehold for, at FDM kan godkende handlen, når du køber bil hos en forhandler/erhvervsdrivende, kan du sende den underskrevne slutseddel til FDM, som tjekker den for dig. FDM tjekker f.eks., om der er restgæld i bilen, om kilometertallet stemmer, info om rustbeskyttelse, service, chiptuning og eventuel fabriksgaranti.  

Et tjek værd

Der er ofte god grund til at tjekke slutsedlen grundigt igennem. I 2017 gennemgik FDM f.eks. over 1.000 slutsedler og fandt kun en enkelt slutseddel uden bemærkninger.

Illustration

Sådan får du tjekket din slutseddel

Her er de fire simple trin til at få tjekket - og tilpasset - din slutseddel i forbindelse med bilkøb hos forhandler.

  1. Send din slutseddel til FDM.
  2. Du får en juridisk gennemgang af slutsedlen inden 24 timer fra modtagelsen (på den først kommende hverdag).
  3. Du får en slutseddelrapport retur fra FDM, der oplyser dig om hvilke fejl og mangler, der er fundet.
  4. Du vender retur til bilforhandleren og beder om at få tilrettet slutsedlen.

Hvis du allerede er medlem af FDM, er kontrol af din slutseddel en del af dit medlemskab. Hvis du ikke er medlem i forvejen, skal du blive medlem i forbindelse med, at du sender din slutseddel ind.

FDM har udelukkende mulighed for at gennemgå slutsedler, der omhandler køb af ny eller brugt bil, motorcykel eller campingvogn hos en forhandler. Hvis du handler med en privatperson, anbefaler FDM, at du også benytter dig af slutseddel, men FDM har ikke mulighed for at gennemgå den.

Læs mere: Her kan du downloade slutseddel 

Brug for hjælp til bilkøb?  

Husk, at du som medlem af FDM kan få rådgivning af vores biltekniske og juridiske eksperter også om køb af bil. 

Få rådgivning