Kan jeg fortryde et bilkøb?

Vær sikker i din sag inden du skriver under på slutsedlen. Forhandleren sætter ikke et flot byttemærke på bilen, så du kan aflevere den tilbage, hvis du fortryder. Slutsedlen er nemlig bindende.

Kan jeg fortryde et bilkøb?
Viden

Du kan ikke fortryde et bilkøb, medmindre du har taget forbehold i slutsedlen for, at FDM kan godkende handlen. Købelovens udgangspunkt er nemlig, at et køb i en forretning er bindende, og man kan derfor ikke kræve at få ophævet købet, medmindre bilen har en mangel. Du kan dog altid prøve at gå i dialog med bilforhandleren og se om I kan finde en løsning sammen.

Få tjekket din slutseddel af FDM

Din slutseddel er vigtig

Du kan ikke fortryde bilkøbet, når du først har skrevet under på din slutseddel. Din slutseddel er bindende. Så du skal sikre, at du får alt på skrift i din slutseddel. Du skal også sikre dig, at forhandleren har svaret på alle relevante information om bilen. 

Tager du forbehold for, at FDM kan godkende handlen, når du køber bil hos en erhvervsdrivende, kan du sende den underskrevne slutseddel til FDM, som tjekker den for dig. FDM tjekker fx om der er restgæld i bilen, om kilometertallet stemmer, info om rustbeskyttelse, service, chiptuning og eventuel fabriksgaranti. I 2017 gennemgik FDM over 1000 slutsedler og fandt kun en slutseddel uden bemærkninger.

Sådan får du tjekket din slutseddel

  1. send din slutseddel til FDM
  2. du får en juridisk gennemgang af slutsedlen inden 24 timer fra modtagelsen (på den først kommende hverdag)
  3. du får en slutseddelrapport retur fra FDM, der oplyser dig om hvilke fejl og mangler, der er fundet
  4. du vender retur til bilforhandleren og beder om at få tilrettet slutsedlen

Hvis du allerede er medlem af FDM er kontrol af din slutsedlen en del af dit medlemskab. Hvis du ikke er medlem, skal du blive medlem, samtidig med at du sender din slutseddel ind. Ud over at få gennemgået din slutseddel får du også adgang til FDM rådgivning, hvor FDMs jurister og tekniker hjælper dig både før og efter dit bilkøb.

Bliv medlem af FDM