Klar til campingferie

En god campingferie begynder hjemme, og FDM giver her gode råd til, hvordan du forbereder turen, så du får en god start på ferien.

Forbered campingferien hjemmefra
Viden

Campingferien begynder for mange hjemmefra, hvor turen planlægges og der kommer styr på, hvad der skal med på ferien.  

Find den rette campingplads

Skal I af sted i højsæsonen, er det en god idé at have bestilt plads hjemmefra, hvis du vil være sikker på at kunne få plads på en bestemt campingplads. Især i Sydeuropa kan de populære pladser sagtens være optaget, hvis du kommer uden at have bestilt på forhånd. På nettet findes der flere gode sider, som kan guide til campingpladser i Europa.

Skal du campere i Danmark, kan du få FDM-rabat via dit medlemskab på udvalgte campingpladser. Se hvor du kan få FDM rabat:

Læs mere: Campingpladser i Danmark

Dokumenter og mærkater 

Skal du campere i Norden, kan du få FDM rabat via dit medlemskab på udvalgte campingpladser

Sørg for at have de rette dokumenter med dig på ferien. Du skal f.eks. medbringe registreringsattest på både bil og campingvogn (del 1). Du skal du være opmærksom på motorvejsafgifter og miljøzoner i andre lande. I nogle lande er det et krav, at både bil og campingvogn har motorvejsmærkat.   

Læs mere: Rejsedokumenter til kør selv-ferien

Læs mere: Vejafgifter i Europa

Læs mere: Miljøzoner i Europa

Campingpas

Et campingpas er ikke obligatorisk. Campingpasset kan du bruge som identifikation, når du tjekker ind på en campingplads. Du kan dog stadig blive bedt om at vise yderligere identifikation i form af fx dit pas. Campingpasset kan give rabat på nogle udvalgte campingpladser og indeholder også en forsikring. Du bør læse forsikringsbetingelserne igennem, så du ved, hvad den dækker, og hvordan du i øvrigt er dækket af jeres eventuelle andre forsikringer.

Sikkerhedsudstyr 

Du skal huske, at nogle lande har krav om, at du skal medbringe to advarselstrekanter, hvis du kører med campingvogn eller anden anhænger. Har du gods som fx cykler bag på campingvognen eller autocamperen, skal du i nogle lande have en særlig markering af det. De enkelte lande kan også have særskilte krav til, hvilket sikkerhedsudstyr du har med i bilen som fx sikkerhedsveste.   

Læs mere: Sikkerhedsudstyr i Europa

Se også: Særlige regler i de enkelte lande

Pak med omhu

Der er mange ting, du kan få brug for på en campingferie, og når du har en campingvogn med dig, er der heldigvis også plads til at medbringe remedierne. Men vær alligevel opmærksom på, hvad du får puttet ind i vognen. Ellers risikerer du at laste den for tungt.

Læs mere: Sådan pakker du campingvognen rigtigt

Vej derfor det, du pakker i vognen, så du ikke kommer til at overskride vognens totalvægt, der er den maksimale vægt, som campingvognen må veje inkl. last. Sørg for at ting som borde, stole, køkkengrej mv. er i letvægtsmateriale særligt beregnet til camping, så du kan pakke så let som muligt. Husk også, at store og tunge ting skal lastes i bunden af vognen for at sikre så stabil kørsel som muligt.

Køb ferieudstyr i FDMshop.dk

Tempo 100 i Danmark og Tyskland 

Hvis din anhænger kan godkendes til Tempo 100, kan du få Tempo 100 til kørsel i både Danmark og Tyskland. Du kan dog ikke bruge den samme Tempo 100, men skal have en for hvert af landene. 

Læs mere: Tempo 100 i Danmark og Tyskland

Vælg en campingvognsvenlig rute

En af fordelene ved campingvognen er, at den giver frihed til at rejse rundt, som man vil. En af ulemperne er, at det nogle steder kan være meget besværligt at komme rundt med en campingvogn på slæb. Sørg derfor for at vælge en rute, der er velegnet til kørsel med campingvogn, så du ikke kommer ud for ubehagelige overraskelser. 

Øv dig i at manøvrere

Når det så er sagt, så kan du aldrig helt gardere dig mod at komme i situationer, hvor du skal manøvrere med campingvognen. Derfor er det vigtigt, at du hjemmefra er blevet fortrolig med at køre med anhænger. Vil du gerne træne din kørsel med campingvogn, kan du f.eks. deltage i et køreteknisk kursus hos FDM, hvor du lærer at takle campingvognen i forskellige situationer.

Læs mere: Køretekniske kurser med campingvogn

Hvis uheldet er ude

Selv den mest rutinerede campist kan dog komme ud for et uheld på turen. Det kan være alt fra et punkteret dæk til mere alvorlige ting. Har du kaskoforsikring på både bil og campingvogn, kan du, hvis dit forsikringsselskab er med i Røde Kort-ordningen, ringe til SOS Internationals alarmcentral. Er du forsikret hos Tryg eller en forsikring, Tryg varetager, som fx FDM Forsikring, skal du i stedet ringe til Tryg International vejhjælp.

Har du kun kaskoforsikring på bilen, hjælper SOS dog kun med bilen. Husk også, at SOS ikke dækker i Danmark, så får du problemer, inden du når grænsen, skal du sørge for, at du har vejhjælp til både bil og campingvogn.

Læs mere: FDM vejhjælp til campingvogn

Læs mere: FDMs campingvognforsikring