Klar til campingferie

En god campingferie begynder hjemme, og FDM giver her gode råd til, hvordan du forbereder turen, så du får en god start på ferien.

Forbered campingferien hjemmefra
Viden

Campingferien begynder for mange hjemmefra, hvor turen planlægges og der kommer styr på, hvad der skal med på ferien af udstyr, dokumenter, mærkater og alle de andre mange ting, det nu engang er en fordel at have orden på inden man triller ud af indkørslen på vej på ferie.   

Illustration af underoverskriftSkal man booke plads?

Skal I af sted i højsæsonen, er det en god idé at have bestilt plads hjemmefra, hvis du vil være sikker på at kunne få plads på en bestemt campingplads. Især i Sydeuropa kan de populære pladser sagtens være optaget, hvis du kommer uden at have bestilt på forhånd. På nettet findes der flere gode sider, som kan guide til campingpladser i Europa.

Skal du campere i Danmark, kan du få FDM-rabat via dit medlemskab på udvalgte campingpladser. 

Læs mere: Få rabat på campingpladser i Danmark

Illustration af underoverskriftHvilke dokumenter og mærkater skal med? 

Sørg for at have de rette dokumenter med dig på ferien. Du skal f.eks. medbringe registreringsattest på både bil og campingvogn. Medbring af sikkerhedshensyn (i tilfælde af tyveri) kun del 1 af registreringsattesten.

Du skal du være opmærksom på motorvejsafgifter og miljøzoner i andre lande i Europa. I nogle lande er det f.eks. et krav, at både bil og campingvogn har motorvejsmærkat. Herunder finder du link til vores artikler om relevante rejsedokumenter, og om hvordan du køber de rette mærkater til netop din rute gennem Europa.   

Læs mere: Rejsedokumenter til kør selv-ferien

Læs mere: Vejafgifter og miljøzoner i Europa

Illustration af underoverskriftSkal du have campingpas?

Et campingpas er ikke obligatorisk. Campingpasset kan du bruge som identifikation, når du tjekker ind på en campingplads. Du kan dog stadig blive bedt om at vise yderligere identifikation i form af f.eks. dit pas. Campingpasset kan give rabat på nogle udvalgte campingpladser og indeholder også en forsikring.

Du bør læse forsikringsbetingelserne igennem, så du ved, hvad den dækker, og hvordan du i øvrigt er dækket af jeres eventuelle andre forsikringer.

Illustration af underoverskriftHvilket sikkerhedsudstyr skal du have? 

Du skal huske, at nogle lande har krav om, at du skal medbringe to advarselstrekanter, hvis du kører med campingvogn eller anden anhænger. Har du gods som f.eks. cykler bag på campingvognen eller autocamperen, skal du i nogle lande have en særlig markering af det. De enkelte lande kan også have særskilte krav til, hvilket sikkerhedsudstyr du har med i bilen som f.eks. sikkerhedsveste.   

Læs mere: Regler for sikkerhedsudstyr i Europa

Hvordan skal campingvognen pakkes?

Der er mange ting, du kan få brug for på en campingferie, og når du har en campingvogn med dig, er der heldigvis også plads til at medbringe remedierne. Men vær alligevel opmærksom på, hvad du får puttet ind i vognen. Ellers risikerer du at laste den for tungt.

Læs mere: Sådan pakker du campingvognen rigtigt

Vej derfor det, du pakker i vognen, så du ikke kommer til at overskride vognens totalvægt, der er den maksimale vægt, som campingvognen må veje inkl. last.

Sørg for at ting som borde, stole, køkkengrej mv. er i letvægtsmateriale særligt beregnet til camping, så du kan pakke så let som muligt.

Husk også, at store og tunge ting skal lastes i bunden af vognen for at sikre så stabil kørsel som muligt.

Illustration af underoverskriftHvilke regler gælder for Tempo 100? 

Hvis din anhænger kan godkendes til Tempo 100, kan du få Tempo 100 til kørsel i både Danmark og Tyskland.

Du kan dog ikke bruge den samme Tempo 100, men skal have en for hvert af landene. 

Læs mere: Tempo 100 i Danmark og Tyskland

Illustration af underoverskriftHvad er en campingvenlig rute?

En af fordelene ved campingvognen er, at den giver frihed til at rejse rundt, som man vil. En af ulemperne er, at det nogle steder kan være meget besværligt at komme rundt med en campingvogn på slæb. Sørg derfor for at vælge en rute, der er velegnet til kørsel med campingvogn, så du ikke kommer ud for ubehagelige overraskelser. 

Hvad gør du, hvis uheldet er ude?

Selv den mest rutinerede campist kan komme ud for et uheld på turen. Som medlem af FDM kan du tilkøbe vejhjælp til din campingvogn eller specialtrailer.

Bestil vejhjælp