Autostol: 4-12 år (15-36 kg)

Autostole i denne vægtklasse er som regel af typen selepude eller selepude med ryglæn. Vær opmærksom på, at selepude alene klarer sig dårligt i test.

FDM anbefaler at bruge en autostol - selepude med ryglæn - frem for en selepude alene
Fotograf:
Viden

Autostol eller selepude?

FDM anbefaler at bruge en autostol (selepude med ryglæn) frem for en selepude alene. Ryglænet og hovedstøtten yder barnet god beskyttelse og sikrer, at selen holdes rigtig på plads hen over hoften og skulderen, så trykket fordeles korrekt i tilfælde af en kollision. Hovedstøtten giver desuden god støtte og komfort til barnet, hvis det skulle falde i søvn under kørslen.

Har du isofix i din bil, anbefaler vi, at du vælger en stol med isofix

Se og køb autostole til børn 15-36 kg. i FDMshop.dk

Sidebeskyttelsespuder

Nogle modeller er udstyret med ekstra sidebeskyttelse, som fx benævnes som SICT, sideairbags eller sidebeskyttelsespuder. Det giver rigtig god beskyttelse i tilfælde af en sidekollision og kan specielt anbefales til biler, som ikke har sideairbags. Vær opmærksom på, at autostole med sidebeskyttelsespuder fylder mere i bredden end stole uden.

Montering med isofix eller sele

Har du isofix i din bil, anbefaler vi, at du vælger en stol med isofix. Bilens isofix består af to små metalbøjler, som sidder skjult mellem bilens bagsæde og bagsædets ryglæn. Isofix montering er let, øger sikkerheden og mindsker risikoen for fejlmontering af autostolen.

Autostole med selemontering i denne vægtklasse spændes alene fast med 3-pkt. sele, og stolen er derfor ikke i sig selv fastspændt til bilen som stole i de mindre vægtklasser, hvilket gør det endnu vigtige at vælge en autostol med isofix, hvis du har muligheden for det.

Læs også: Guide til at finde den rette autostol

Flere børn i bilen

Der kan være stor forskel på størrelsen af de enkelte modeller af autostole. Så skal du have plads til flere autostole ved siden af hinanden, er det en god idé at undersøge størrelsen på de enkelte autostole inden køb.

Hvornår kan barnet sidde uden autostol?

Når barnet måler 135 cm, må det fastspændes i bilens almindelige 3-punktssele uden brug af autostol eller selepude. FDM anbefaler dog, at barnet forbliver i autostolen så længe som muligt, såfremt barnets vægt ikke overstiger den godkendte vægtgrænse på autostolen, og barnets hoved maks. når 1/3 over kanten på stolen.

Læs også: Se hvad loven siger omkring autostole 15-36 kg

FDM forhandler kun de bedste autostole

I FDMshop.dk kan du se og købe testvinderne fra årets autostoletest samt andre autostole med gode testresultater.

Læs også: FDMs test af autostole

Brug for hjælp?
Er du i tvivl om, hvilken stol der er den rigtige til dit barn, er du altid velkommen til at kontakte FDM.

Spørg os