Totalvægt og lastevægt på trailer

Du skal kigge efter lastevægt og ikke totalvægt, når du skal laste en trailer.

Du skal kigge efter lastevægt og ikke totalvægt, når du skal laste en trailer.
Viden

Hvis der på traileren sidder en vægttavle, kan du her aflæse trailerens totalvægt og lastevægt. Totalvægt er det, som traileren må veje inklusive gods, hvorimod lastevægt angiver, hvor meget du må fylde på traileren.

Der er ikke længere krav om vægttavler på påhængsvogn under 3500 kg. Det kan dog stadig være en god ide, da man fx ved udlån nemt kan se, hvor stor en vægt man må læsse påhængskøretøjet med og om kombinationen af bil, påhængskøretøj og ikke mindst kørekort er i orden.

Totalvægten er det maksimale, som traileren må veje inklusive gods.

Totalvægt 

Totalvægten (her T 500 = 500 kg) er det maksimale, som traileren må veje inklusive gods. Da tallene på trailerens vægttavle kan være fejlbehæftede eller utydelige, skal du altid rette dig efter, hvad der står på trailerens registreringsattest. Hvis du bliver standset af politiet og får vejet traileren, må den målte vægt ikke overstige totalvægten, der er angivet i registreringsattesten.

T er lig med totalvægt. L er lig med lastevægt.
T er lig med totalvægt. L er lig med lastevægt.

Lastevægt

Trailerens lastevægt (her L 325 = 325 kg) angiver, hvor mange kg du må fylde på traileren. Den helt præcise lastevægt kender du reelt først, når du har fået vejet din trailer og har trukket det tal fra 500 kg.

Se hvor lidt der kan være i en trailer

Bremser og sikringskabel

Der er ikke krav om bremser på anhænger med en totalvægt op til 750 kg. Anhænger med en totalvægt på over 750 kg totalvægt, men ikke over 3500 kg totalvægt, skal være forsynet med bremser. Anhængere på mellem 750 kg totalvægt og 1500 kg totalvægt skal være forsynet med en sikkerhedskæde eller wire, der ikke skal aktivere bremserne ved koblingsbrud.

Vejer anhængeren over 1500 kg totalvægt skal være forsynet med sikkerhedskæde eller wire, der aktivere anhængerens bremsesystem i tilfælde at brud på tilkoblingen.

FDM anbefaler også:

Beregn selv her, hvor meget du må køre med på din trailer

Guide: Sådan kobler du traileren på bilen

Bestil vejhjælp til traileren