Subaru Impreza – japansk nichebil

Er du til firehjulstræk, boksermotor og masser af udstyr? Så er Subaru Impreza lige dig. Den nye model bliver mærkets billigste bil.

Subaru Impreza set forfra
Forpremiere

Den er på størrelse med en Golf, men den er fyldt til randen med teknik, man kun sjældent finder hos konkurrenterne. Dermed kører den nye Subaru Impreza lige direkte ind på det danske bilmarked i et hjørne, hvor bilnørder og andre teknik-interesserede til tider kan savne nyheder.

Impreza er således forsynet med et avanceret firehjulstræk, en firecylindret boksermotor og et ret avanceret automatgear, der tilsammen skaber en køreoplevelse, der skiller sig ud fra mængden.

Den er dejlig letkørt, ret hurtig og ganske behagelig.

Læs også: Motors test af Kia Stinger

Motor har prøvet den nye Impreza, og den er dejlig letkørt, ret hurtig og ganske behagelig.

Subaru Impreza kabine
Instrumentbordets oplevede kvalitet er nydelig, og man sidder godt bag rattet. Som noget nyt har alle udgaver mulighed for at køre både Apple CarPlay og Android Auto.

Automatgearet er af den trinløse type, men Subaru ved, at vi europæere bedst kan lide, når der er sammenhæng mellem acceleration og motoromdrejninger. 

Der er derfor indlagt syv faste trin, som får det til at føles, som om der skiftes gear, når man træder hårdt på speederen. Ved moderat acceleration holdes omdrejningstallet dog på et fast niveau mens hastigheden øges. Det er uden tvivl det bedste CVT-gear vi til dato har prøvet.

Subaru Impreza bagagerum
Bagagerummet rummer 385 liter. Et simpelt rullegardin kan trækkes vandret bagud. Det er ikke avanceret, men alligevel enkelt at betjene.

Sikker bil

Subaru vil være verdens mest sikre bilmærke, og det mål nærmer sig. Alle modeller har fået topkarakter for sin sikkerhed i både USA og Europa, og Impreza er lighed med de øvrige nye modeller fra Subaru forsynet med en yderst effektiv nødbremse.

På den måde er Impreza helt moderne. Sammen med nødbremsen følger en adaptiv fartpilot og en aktiv vognbaneassistent, der virker godt.

Læs også: Motors test af Subaru XV

Indgangsprisen på 274.000 kroner er attraktiv. Vognen byder på god plads ved både for- og bagsæder, men bagagerummet på 385 liter er lige i underkanten for en bil af denne størrelse, ligesom den tilladte påhængsvægt på 1.200 kg ikke ligefrem imponerer.

Subaru Impreza nødbremse
Eyesight er navnet på det sikkerhedssystem, der bl.a. styrer nødbremsen. Systemet baserer sig bl.a. på to kameraer i forruden.

Har man her behov for at trække mere, kan man med fordel vælge den lidt forhøjede søsterbil, Subaru XV.

Find din Subaru på FDM Biler.dk

 

Subaru Impreza bagfra

Subaru Impreza

Benzin
 • Firehjulstræk
 • Udstyr
 • Sikkerhed
 • CVT-gear
 • Bagageplads
 • Trækvægt
Luk
Vis flere data

Fabriksdata

 • Maks. påhængsvægt
  1.200 kg
 • Bagagerum
  385 liter
 • Akselafstand
  267 cm
 • Garanti (bil/lak/rust)
  3 / 3 / 12
 • Mål
  L:446 cm B:178 cm H:148 cm

Sikkerhed

2017
Luk