Det betyder din stemme for trafikken

Når du stemmer ved kommunalvalget, er dit kryds på stemmesedlen i høj grad også med til at præge infrastrukturen og trafiksikkerheden i din kommune

Det betyder din stemme for trafikken
Trafik

Det trækker store overskrifter, når Folketinget vedtager en motorvej, ændrer hastighedsgrænser eller gør det billigere at køre over Storebælt. Men infrastrukturen i byerne, parkeringsforhold og trafikken på vejene bliver i høj grad bestemt af kommunalpolitikerne. De er virkelighedens helte og skurke i indsatsen for at få trafikken til at glide.

Kommunerne administrerer 95 procent af landets vejstrækninger og er bl.a. ansvarlige for vedligeholdelse af veje, gadelygter, snerydning, cykelstier, trafiksikkerhed, parkeringsforhold og meget mere.

En kommune har relativt vide rammer til at begrænse kørslen ved f.eks. at gøre vejen smallere, lave busbaner eller chikaner og dermed begrænse trafikken, selvom der er behov for fremkommelighed.

FDM har spurgt lokalpolitikere i landets tre største byer, om deres holdning til trafik og infrastruktur i deres by. Se svarene her

Dårlige veje og chikaner

Kommunalbestyrelserne afgør bl.a. selv, hvor mange penge, der skal afsættes på årets vejbudgetter.

- Ofte bevilges der ikke nok penge til vejvedligeholdelse. Det medfører ringe veje, hvor huller pludselig opstår med risiko for personskader og materielle skader, siger juridisk konsulent i FDM, Dennis Lange.

Læs Motors artikel: Der er noget i vejen

Kommunerne kan i vidt omfang også bestemme, hvor der skal anlægges veje, og hvordan de skal indrettes. Det har stor betydning for fremkommeligheden og trafiksikkerheden.

- Selv om en kommune skal sørge for, at vejene passer til trafikkens art og størrelse, har en kommune relativt vide rammer til at begrænse kørslen ved f.eks. at gøre vejen smallere, lave busbaner eller chikaner og dermed begrænse trafikken, selvom der er behov for fremkommelighed i især myldretiden, påpeger Dennis Lange.

Lokalpolitikerne afgør også, om der skal være cykelsti, etableres en rundkørsel eller et lyskryds. Det har også indflydelse på trafiksikkerheden, hvis en vej ikke udvides efter behovet, mener FDM.

Læs mere: FDMs politik for trafiksikkerhed

Parkering og straf

Kommunerne nyder generelt også økonomisk godt af at indføre betalingsparkering, og kommunalpolitikerne er også ansvarlige for, om antallet af offentlige parkeringspladser er i trit med behovet.

- Når der bl.a. indføres betalingsparkering, tidsbegrænset parkering og standsningsforbud er det oftest kommunens beslutning. Derudover kan kommunen afgøre, hvor voldsom kontrollen skal være, siger Dennis Lange.

Læs Motors artikel: Kommuner tjener kassen på parkering