Jysk motorvej åbner længe før tid

Halvdelen af Holstebromotorvejen er allerede klar nu. De sydligste 14 km åbner 27. november, et halvt år før planlagt. Desuden er Nordre Ringvej i Holstebro blevet færdig.

Holstebromotorvejen, luftfoto
Fotograf:

Foto

Vejdirektoratet
Trafik

Endnu en gang har Vejdirektoratet ikke holdt sig til tidsplanen. Men det skal trafikanterne ikke begræde. En ordentlig luns af Holstebromotorvejen åbner nemlig 27. november – omkring syv måneder før den oprindelige plan.

Det er de 14 sydligste km mellem det nordlige Herning og det sydlige Holstebro, der i løbet af mandagen langsomt åbnes for trafik.

Kort over strækningen.
Det er strækningen mellem tilslutning 17/18 og 20, der nu åbner. Kort: Vejdirektoratet

Parallelt med den gamle vej

Strækningen går mellem tilslutning 18 Sinding og tilslutning 20 Tvis – den del af motorvejen der er anlagt klos op ad den gamle rute 18.

Læs mere: Motorvej med hul i midten

På en kort strækning på to km mangler stadig det øverste lag asfalt, så køreturen her vil være lidt mindre komfortabel. Helt færdig bliver denne del til foråret.

Den nye, firesporede motorvej har en fartgrænse på 130 km/t.

Ringvej ved Holstebro i brug

Tilslutnong 19, luftfoto
Det store tilslutning ved Aulum (19) midt på den nye motorvejsstrækning. Den på billedet ikke færdige rundkørsel bliver til en samkørselsplads. Foto: Vejdirektoratet

Også på et andet område er trafikken i Holstebro-området netop blevet forbedret.

Læs mere: Hold til højre på motorvejen

To dele af den nordlige omfartsvej ved Holstebro er færdig. Det drejer sig dels om en helt ny, 2,5 km lang forlængelse af Nordre Ringvej, dels om en udvidelse fra to til fire spor af ringvejen tættest mod den nye motorvej.

Den nye, firesporede motorvej har en fartgrænse på 130 km/t.

De to nye vejstrækninger er en del af motorvejsprojektet og vil især give bedre forbindelse fra motorvejens afslutning til og fra Struer og Lemvig. Desuden gavner det den lokale trafik.

Helt færdig til efteråret

Anlægsarbejde
Den 14 km lange strækning, der åbner nu, går klos op ad den hidtidige rute 18, og trafikanterne har i et stykke tid til dels kørt på to af motorvejens spor. Billedet her er fa august. Foto: Torben Arent

Den anden del af Holstebromotorvejen ventes at blive færdig i efteråret 2018. Det er de nordligste 18 km, der går i en stor bue uden om Holstebro.

Læs mere: Klip! Messemotorvejen er åben