Deltag i undersøgelse om vejvrede

Vrede råb, voldsomme fagter og måske provokerende kørsel. Små konflikter i trafikken kan udvikle sig til decideret vejvrede. Ny undersøgelse sætter fokus på problemet. Du kan deltage i den her - også selvom du kører pænt.

Små konflikter i trafikken kan udvikle sig til decideret vejvrede. Ny undersøgelse sætter fokus på vejvrede.
Bilist

Vejvrede er et stigende problem i bl.a. Danmark. Trafikanter oplever oftere, at små konflikter i trafikken optrappes unødigt og udvikler sig til decideret vejvrede.

Med støtte fra Trygfonden gennemfører Danmarks Tekniske Universitet (DTU) en undersøgelse om konflikter i trafikken. Formålet er at finde måder at forbedre trafikkulturen i Danmark på.

Derfor vil DTU gerne have din hjælp. Klik på linket og svar på en række spørgsmål om dine transportvaner og erfaring med forskellige trafiksituationer.

Det tager ca. 10-15 minutter at udfylde spørgeskemaet. Data anvendes kun til forskning. Efterfølgende får du mulighed for at tilmelde dig en frivillig gruppetræning af 1,5 times varighed om konflikter i trafikken.

Deltag her

En hjælp til alle trafikanter

Vejvrede er selvsagt skidt for trafikkulturen og trafiksikkerheden generelt. Det er derfor vigtigt, at vi får en større forståelse af problematikken. Desuden er det relevant, at vi udvikler værktøjer, der kan hjælpe trafikanter til en bedre trafikkultur, så de ikke optrapper en trafikal konflikt.

Læs også: Det kæmper FDM for: Bedre færdselssikkerhed

Vejvrede kan føre til utryghed og dårligere trafiksikkerhed, og det skal vi selvsagt have dæmmet op for.

På den baggrund støtter FDM op om projektet  Det er et vigtigt element til at sikre en bedre trafikkultur, at trafikanterne støttes i at bevare fornuften og reagere roligt og rationelt.

"Mange trafikanter kan desværre nikke genkendende til, at vejvrede er et stigende problem. Vejvrede kan føre til utryghed og dårligere trafiksikkerhed, og det skal vi selvsagt have dæmmet op for. Derfor er det også et spændende forskningsprojekt, DTU har sat i søen. Vi håber, at det kan være med til at mindske vreden i trafikken," siger Dennis Lange, juridisk konsulent, FDM.

Læs også: 13 ting bilister gør forkert hver dag