Populær Tesla med høj sikkerhed

Den nye elbil Tesla Model 3 overbeviser i ny Euro NCAP-sikkerhedstest. Også nye udgaver af populære ’danskerbiler’ får de maksimale fem stjerner.

Der er fem sikre Euro NCAP-stjerner til Tesla Model 3
Bilist

Euro NCAP’s test er efterhånden blevet en opvisning i sikkerhed, og den seneste test fra det europæiske sikkerhedssamarbejde er ingen undtagelse. Sommerens test udløser de maksimale fem Euro NCAP-stjerner til alle seks biler. Vel at mærke i de bedste udgaver.  

Der er ikke så meget at sige til testresultatet. Som med Teslas øvrige modeller er der fem store stjerner til den nye Model 3

For danske bilkøbere samler interessen sig dog primært om tre af bilerne. Det gælder ikke mindst den nye Tesla Model 3, der med en pris fra godt 375.000 kroner er det tætteste, Tesla har været på en ’folkelig’ elbil. 

Bilen blev sidste år testet til et rekordhøjt resultat af amerikanske The National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), og i den seneste Euro NCAP-test bliver det også til fem sikre stjerner.

Med 96 % i kategorien ’sikkerhedssystemer’ opnår Tesla Model 3 tilmed det hidtil bedst resultat af alle testede biler i denne kategori under den nuværende testprotokol.

Læs også: Vigtigt sikkerhedsudstyr er blevet standard

Høj sikkerhed i alle udgaver

”Der er ikke så meget at sige til testresultatet. Som med Teslas øvrige modeller er der fem store stjerner til den nye Model 3. Kollisionssikkerheden er til topkarakter, og alle de nye sikkerhedssystemer er naturligvis standard. Især den automatiske nødbremse udmærker sig. Både i forhold til bløde og hårde trafikanter. Det er på alle måder en sikker bil, uanset hvilken udgave man vælger. Godt gået af Tesla,” siger FDMs repræsentant i Euro NCAP, Søren W. Rasmussen.

Læs også: Test af Tesla Model 3 - elbilen alle taler om

Skoda har tjek på sikkerheden

Også den nye Skoda Scala beviser, at VW-familiens tjekkiske medlem ikke går på kompromis, når det gælder sikkerhed. Også her er kollisionssikkerheden i top, det samme er sikkerhedssystemerne som automatisk nødbremse og vognbaneassistent, der begge er standard. 

Resultatet placerer Skoda Scala blandt de allermest sikre biler i klasse af mindre familiebiler.

Læs også: Skoda Scala ligner et sikkert hit

Løftet pegefinger til Kia 

Der er dog enkelte mislyde i sommerens test af Kia Ceed. Den og DS3 Crossback er begge testet med og uden en sikkerhedspakke.

Resultatet er for begge biler henholdsvis fem og fire Euro NCAP-stjerner. For Kia Ceed er det en mere avanceret nødbremse i sikkerhedspakken, der gør forskellen. Den danske Kia importør bekræfter over for FDM, at sikkerhedspakken er standard for alle nye Kia Ceed i Danmark.

Læs også: Vellykket Kia Ceed

”Det kan ærgre, at Kia som producent lader vigtigt sikkerhedsudstyr som en nødbremse, der bedre kan genkende og bremse for bløde trafikanter og andre biler, være forbeholdt udstyrspakker, der ikke er standard på alle markeder. Det er ikke godt nok. At udstyret er standard i Danmark, er naturligvis positivt, men Kia burde generelt have større ambitioner med sikkerheden i bilerne,” siger Søren W. Rasmussen.

Kia Ceed er testet til både fire og fem Euro NCAP-stjerner
Den nye Kia Ceed er testet både med og uden sikkerhedspakke til henholdsvis fem og fire Euro NCAP-stjerner. I Danmark bliver sikkerhedspakken dog standard på alle udgaverne af den populære koreaner. (Foto: Euro NCAP)

Se alle resultaterne fra den seneste og tidligere Euro NCAP-test