Nu kører ambulancen på el

Falck sætter strøm til sin første ambulance. Den skal køre i København, og efter planen vil modellen indgå i beredskabet om tre-fire år.

El-ambulance
Nyt om biler

Først var det politiets patruljevogne, der fik ladestik, og nu ruller den første el-ambulance ud i trafikken.

Mercedes-Benz e-Vito Tourer
•    Bruttovægt: 3.500 kg
•    Maks. hastighed: 160 km/t.
•    Rækkevidde: 233 km 
•    Nyttelast: 930 kg
•    Batterikapacitet: 60 kWh
•    Hurtig opladning: 10-80 pct. på 35 min.

Fra tirsdag kan københavnerne nemlig møde Falcks første el-ambulance.

El-ambulancen, en Mercedes-Benz e-Vito Tourer L3, får fast plads på Falck-stationen i Københavns Sydhavn, hvor den de kommende år skal give Falck og Region Hovedstaden værdifulde erfaringer i forhold til, hvordan ambulancer kan omstilles til at køre på el og samtidig varetage opgaverne i det almindelige beredskab.

Det er blandt andet Falcks ønske om at reducere sin CO2-udledning med 50 procent frem mod 2030, som ligger bag. I dag tegner ambulancedriften sig for 75 procent af Falcks direkte CO2-udledning.

I drift om få år

El-ambulancen er den første af sin slags herhjemme, og den ligner til forveksling en almindelig ambulance. El-ambulancen er dog en anelse mindre end de nuværende ambulancer, der kører på diesel. Ved at reducere størrelsen en smule, vil den tunge el-ambulance kunne køre hurtigere og vil ikke skulle oplades så ofte, skriver Falck i en pressemeddelelse.

Det fremgår også, at den nye el-ambulance lever op til alle de europæiske standarder i forhold til funktioner og udstyr. Selv forventer Falck, at den vil kunne indsættes i den almindelige ambulancedrift om tre-fire år.

”Jeg er rigtig glad for, at Falck går foran med denne første el-ambulance i Region Hovedstaden. Vi har jo et mål om, at alle transportaktiviteter skal være fossilfri i 2050 – det vil sige transport af medarbejdere, patienter, varer og tjenesteydelser. Og at vi nu afprøver muligheden for eldrevne ambulancer, er endnu et skridt på vejen mod en fossilfri fremtid for transporten i Region Hovedstaden,” siger regionsrådsformand i Region Hovedstaden Lars Gaardhøj (S) i pressemeddelelsen.

 

Har du brug for hjælp?

Husk, som medlem af FDM kan du altid få hjælp af eksperter, der har den nyeste viden om elbiler.

Kontakt rådgivningen