Golf melder klar til næste runde

Ottende generation VW Golf kommer til danske kunder i det tidlige forår. Men VW kan ikke dy sig for at varme op med et billede af en kamufleret prototype. Den næste Golf får nogle af de samme muligheder som elbilen ID.3.

VW Golf i ottende generation.
Fotograf:
Nyt om biler

Her er den næste VW Golf. Det er hverken Motors spionfotograf eller læsere, der har været på spil.

Det er VW selv, der føler behov for at varme op til ottende generation af bestselleren ved at udsende et billede af en kamufleret bil.

Offentliggørelsen er et forsøg på at sikre, at mærkets cashcow ikke skal blive helt glemt i det spotlys, der for tiden stråler på søsterbilen ID.3.

Officiel tegning af VW Golf 8.
Officiel tegning, frigivet 9. oktober, af VW Golf 8.

Offentliggørelsen er et forsøg på at sikre, at mærkets cashcow ikke skal blive helt glemt i det spotlys, der for tiden stråler på søsterbilen ID.3.

Elbilen får officiel verdenspremiere på Frankfurt-udstillingen midt i september og er den mest omtalte VW-nyhed i årtier.

Kører uden om stor biludstilling

Golf, derimod, er ifølge Motors oplysninger ikke med på IAA-udstillingen i Frankfurt. Golf ’smider den sidste camouflage i efteråret’, skriver VW.

Se mere: Smugkik: optræk til den næste Golf

Det sker formentlig ved et selvstændigt VW-arrangement i oktober og ikke på en stor udstilling.

Men selv om ID.3 får lov at tyvstarte, bliver det Golf, der først kan leveres til kunder. Det sker ifølge Motors oplysninger omkring marts. ID.3 kan i nævneværdigt antal først leveres til sommer.

Se hvornår de nye biler kommer

Nogle Golf-varianter får fra begyndelsen mildhybrid-teknik, der forbedrer brændstoføkonomien.
Nogle Golf-varianter får fra begyndelsen mildhybrid-teknik, der forbedrer brændstoføkonomien. Foto: VW

'Digital, intelligent og online'

VW giver indtil videre kun generelle oplysninger om den næste Golf: ’8. generation af Golf bliver digital, intelligent og online.  Designet og en stribe af innovative digitale løsninger vil sende denne bestseller ind i en ny tid: en æra med elektrificerede drivlinjer, et digitaliseret og opkoblet interiør, flere avancerede assistentsystemer, online funktioner og services.’

Formentlig får Golf samme mulighed som ID.3 for at blive løbende opdateret via nettet.

Det ligger også fast, at Golf bliver elektrificeret med 48 mildhybrid-teknik. Desuden kommer der på et tidspunkt en plugin-hydbrid.

Se mere: Shh - hemmeligt: Golf er blevet hybrid