Test af Danmarks billigste elbiler: se bedste køb

FDM har testet de nye elbiler Seat Mii Electric, Skoda Citigo-e og VW e-Up. Elbilerne koster fra 150.000 kroner og er dermed de billigste elbiler, man kan købe lige nu.

Test af billige elbiler
Nyt om biler

Mange danskere er interesserede i elbiler, men synes stadig, at priserne for de elektriske biler er for høje. Nu kommer der endelig billige elbiler i form af trillingebilerne Seat Mii Electric, Skoda Citigo-e og VW e-Up.

Det er de gammelkendte modeller, som de seneste otte år har været nogle af de mest populære biler i Danmark. Nu får de et nyt liv som elbiler.

FDMs medlemsblad Motor har testet og sammenlignet de tre små elbiler. Og selvom de i udgangspunktet er helt ens, er der klart en af dem, der er det bedste køb.

Lyt til FDMs podcast: Er Danmarks billigste elbil noget for dig?

Video: Test af tre mikro-elbiler

Elbil er billigere end benzinbil

De tre elektriske biler koster henholdsvis 149.990 kr. (Seat Mii Electric), 154.995 kr. (Skoda Citigo-e) og 162.995 kr. (VW e-Up). Selvom det er dyrere end en benzindreven udgave af elbilerne, er det faktisk i længden billigere at købe elbilen.

– Ser man direkte på priserne, er eludgaverne af de tre mikrobiler 30.000-40.000 kr. dyrere end benzinudgaverne. Alligevel er det billigst i længden at køre på el, viser Motors beregninger. Det skyldes primært, at udgifterne til el er lavere end udgiften til benzin, og at vedligeholdelsesomkostningerne også er lavere for elbilen, siger bilteknisk redaktør Søren W. Rasmussen.

Læs også: Komplet oversigt over alle Motors test af elbiler

Seat Mii-e, Skoda Citigo-e og VW e-Up
Kun små designdetaljer skiller trillingerne fra hinanden. Her ses fra venstre: Seat Mii-e, Skoda Citigo-e og VW e-Up.

Hvilken elbil er billigst?

Den billigste af de tre elbiler – Seat Mii Electric – er overraskende også den bedst udstyrede. Ikke mindst fordi den som standard er forberedt til hurtigladning, så man lettere kan lade på farten. Det koster godt 4.000 kr. ekstra på de to andre modeller, som er sat til salg. 

– Seat har desuden alufælge, læderrat, fartpilot og elbetjente sidespejle. Det er ikke alt sammen standard hos Skoda og VW, som endda er dyrere i indkøb. Vi peger derfor på Seat Mii Electric som det bedste køb blandt de tre elbiler, siger Søren W. Rasmussen.

Læs også: Gode råd, når du skal købe elbil

Find din billige elbil

Testen af de tre billige elbiler har set på køreegenskaber, rækkevidde og ladehastighed. Her er der både fordele og ulemper ved at benytte de små elbiler. 

Resultatet er overvejende positivt, men der er også en væsentlig problematik, som man skal være opmærksom på, når man køber en lille og billig elbil. Sikkerheden er nemlig ikke helt up to date.

Læs test af de tre elbiler her:

Test af Seat Mii Electric
Test af Skoda Citigo-e
Test af VW e-Up

FDM-tema: Elbiler