Teknikknas: VW stopper levering af Golf

Med øjeblikkelig virkning er udleveringen af den nye VW Golf stoppet. Det kan vare en måned. En obligatorisk sikkerhedsfunktion virker muligvis ikke. Problemet gælder også den nye Seat Leon og den nye Skoda Octavia, men de kommer først til august.

VW Golf i ottende generation må for tiden ikke udleveres til kunder.
Nyt om biler

VWs nye Golf snubler endnu en gang i sin lancering. Med øjeblikkelig virkning er udleveringen af Golf 8 standset, da mærkets interne kontroller har konstateret fejl i bilens softwaresystem.

Det berører bilens online-funktion og omfatter e-call, som giver mulighed for manuelt eller – ved en meget alvorlig ulykke – fuldautomatisk at ringe til alarmcentralen.

Den danske VW-importør forventer, at problemet kan være løst inden for en måned. Indtil da må bilen ikke udleveres til kunder.

Se mere: VW Golf - topmoderne klassiker

Nogle hundrede er leveret

Omkring et par hundrede VW Golf 8 er udleveret til danske kunder, og disse kan køre videre i bilen ifølge VWs danske presseafdeling. Det er også stadig muligt at prøvekøre bilen hos forhandlere.

Hvad der præcis skal ske med de biler, der er udleveret, er indtil videre uvist. Enten kan de få en opdatering ved næste værkstedsbesøg, eller der kan blive tale om en lovpligtig tilbagekaldelse via motorregisteret, hvis fejlen defineres som sikkerhedskritisk.

Få rådgivning hos FDM

Skoda Octavia og Seat Leon også ramt

VW siger:

Som følge af intern undersøgelse har vi konstateret, at nogle Golf 8 kan have ustabil datatransmission fra online-enheden (OCU3). Derfor kan fuld funktionalitet af e-call-funktionen ikke garanteres.

De nye versioner af Seat Leon og Skoda Octavia har i princippet samme fejl.

Det får dog næppe nogen praktisk betydning for kunder, da disse to modeller – pga. Covid-19-relateret produktionsstop - først kommer ud til kunder til august.

Se mere: Den spanske Golf skruer op

Audi A3 klarer frisag - formentlig

Audi A3 er bygget på samme tekniske platform som Golf, Leon og Octavia, men ifølge det oplyste er hardware og software i online-funktionen ikke helt den samme, og Audi kender pt ikke til problemer med A3.

Udleveringen af den nye A3 vil efter planen begynde ’hen over sommeren’.

Den nye VW Golf blev adskillige måneder forsinket i sin europæiske lancering på grund af problemer med software-arkitekturen. Det er uvist, om det er relateret til de nye problemer.

Se mere: Stor Skoda tager stort skridt opad

Softwarefejl plager ID.3

Også VWs nye ID.3 er ramt af alvorlige software-problemer. Titusindvis af ID.3 er færdigbygget, men mangler den færdige software og står på store lagre i Tyskland.

Den danske importør forventer trods det, at leveringen af de første ID.3 til danske kunder kan begynde tidligt på sommeren.

Se mere: Populær Audi får nye ringe