Her er Europas 7 fineste nyheder

Kampen om at blive Car of the Year 2022 er gået ind i sidste fase. De syv finalister er nu udpeget af den internationale jury. Elbiler har sat sig hårdt på slutfeltet.

En stor del af kandidaterne til Car of the Year 2022 samlet i Tannisby i Nordjylland.
Nyt om biler

Mens de sidste stemmer er ved at blive talt op i kampen om Årets Bil i Danmark 2022, så melder juryen bag den internationale kåring - Car of the Year - klar med resultatet fra sin første afstemning.

De syv bilmodeller, der går videre til finalen, er nu fundet.

Bruttogruppen af bilnyheder består af bilmodeller, der er nye, og som er til salg på mindst fem markeder inden årets udgang. I år var der 38 bilmodeller, der kunne leve op til de krav.

Car of the Year er den årlige, europæiske kåring af den bedste nye bil. Syv kan nu kalde sig finalister.
Car of the Year er den årlige, europæiske kåring af den bedste nye bil. Syv kan nu kalde sig finalister.

Årets finalister kører på el

Ud af de 38 nyheder er følgende syv biler nu stemt videre til finalen:

  • Cupra Born
  • Ford Mustang Mach-E
  • Hyundai Ioniq 5
  • Kia EV6
  • Peugeot 308
  • Renault Megane e-Tech
  • Skoda Enyaq

Seks af de syv biler fås kun som rene elbiler, mens Peugeot 308 er ene om at have forbrændingsmotor. De er i nogle udgaver kombineret med forskellige hybridløsninger, og den kommer også som ren elbil om et par år.

Ud over en usædvanlig høj andel af elbiler i finalefeltet, er det bemærkelsesværdigt, at der ikke er en eneste model fra Audi, BMW eller Mercedes-Benz. Eller VW-mærket for den sags skyld. Heller ikke Tesla kom gennem nåleøjet.

Den internationale kåring. Car of the Year vælges af en jury bestående af 61 motorjournalister fra Europa og et par tilstødende lande, og Danmark har en enkel mand i juryen.

God dansk overensstemmelse

Fra Danmark er det FDM-Motors Søren W. Rasmussen, der er med i juryen, og han er ganske godt tilfreds med resultatet:

- Fem af de syv biler var også at finde på min stemmeseddel, hvor jeg dog havde sat kryds ved Audi Q4 e-tron i stedet for Skoda Enyaq, og hvor jeg havde valgt at give det helt nye bilkoncept Lynk & Co en plads i finalen i stedet for Ford Mustang Mach-E, siger han.

- Så alt i alt er der en fin overensstemmelse mellem mit valg og de biler, den samlede jury sendte i finalen, siger Søren W. Rasmussen.

Læs Motors nyheder

Vinderen findes til februar

Efter at finalefeltet nu er klar, kan det videre testarbejde fortsætte med fokus på de syv finalister. Juryen har næsten to måneder til den opgave, idet vinderen først skal udpeges 28. februar.

Det sker i en TV- og webtransmitteret præsentation fra de lokaler, der normalt huser den store biludstilling i Geneve i Schweiz. Udstillingen er endnu engang aflyst på grund af pandemien.

Årets Bil i Danmark 2022 kåres den 30. november om aftenen.

Læs test og forpremierer af de syv finalister

Cupra Born

Ford Mustang Mach-E

Hyundai Ioniq 5

Kia EV6

Peugeot 308

Renault Mégane e-Tech

Skoda Enyaq