FDM bag ny mobilitets-app

Ny app skal gøre det nemmere at komme fra A til B med enten bus, tog eller bil. FDM står sammen med Business Region Aarhus bag den nye app ’GoTur’, der nu testes i Østjylland.

FDM og Business Region Aarhus står bag ny mobilitets-app
Trafik

Det kan være sin sag at komme fra A til B. Særligt uden for de større byer, hvor der mange steder bliver længere mellem busserne, og den kollektive trafik ikke altid dækker ens transportbehov.

For FDM er det vigtigt, at danskerne sikres bedst mulig mobilitet

Derfor lanceres nu en ny mobilitets-app, GoTur, der skal gøre det nemmere at komme rundt.

Bag appen står FDM, der driver GoTur, og 12 østjyske kommuner, som er samlet under paraplyen Business Region Aarhus. 

Læs også: FDM lancerer samkørsels-app

Kobler kollektiv trafik med private bilture

Med GoTur er det muligt at søge en tur fra A til B med alle transportformer. Som den første af sin slags kobler GoTur nemlig både private køreture sammen med delebilstjenesten GoMore, samkørselstjenesten Zify, bycyklerne i Aarhus og med offentlig transport og Rejseplanen.

I første omgang testes GoTur i Randers Kommune, men tanken er på sigt at rulle den ud i hele Østjylland og siden i resten af landet.

Hent GoTur

Mobilitet en mangelvare

”For FDM er det vigtigt, at danskerne sikres bedst mulig mobilitet. En god mobilitet er nemlig

FDM og Business Region Aarhus står bag GoTur
FDM og Business Region Aarhus står bag GoTur, der i første omgang skal give østjyderne bedre mobilitet. (Grafik: GoTur)

fundamentet for, at vi hver især kan leve et aktivt liv, og samtidig er det afgørende for samfundsøkonomien,” siger adm. direktør i FDM, Thomas Møller Thomsen, og tilføjer:

”Vi ved, at mobilitet kan være en mangelvare uden for de større byer, hvor der mange steder bliver længere mellem især busserne. Det er særligt en udfordring for dem, som bor her uden bil og pendler ind til byerne. Med GoTur får de nu et bedre og mere sammenhængende transportnet.”

FAQ om GoTur

 

Østjyder efterspørger bedre transport

Også Hos Business Region Aarhus venter man sig meget af testen.

”Vi oplever, at østjyderne er meget optagede af nem og bedre transport og samtidig interesserede i at mindske CO2-udledningen, og derfor skal GoTur nu testes ude i virkeligheden. Vi er rigtig glade for, at Randers Kommune har peget på Uggelhuse og Havndal,” siger Kasper Glyngø, formand for Business Region Aarhus og borgmester i Hedensted Kommune. 

GoTur fås som app til både iPhone og Android og kan bruges frit af alle. Du behøver derfor ikke at være medlem af FDM for at hente og bruge den.

Læs også: Behov for enklere regler ved samkørsel