FDM lancerer samkørsels-app

Ny samkørsels-app gør det nemt at søge og tilbyde lift til og fra arbejde. Der er et stort potentiale i samkørsel, mener FDM, der står bag appen 'Ta'Med', som flere store virksomheder allerede støtter.

Ta'Med gør det nemt og trygt at køre sammen.
Bilist

Det kan være sin sag at komme fra A til B. Enten fylder bilerne for meget på vejene, eller også er bussen lige kørt – hvis der overhovedet kører nogen.

Vi har lagt vægt på at lave en app, der er nem og tryg at bruge. Det er vigtigt, hvis vi skal have folk til at køre sammen

Derfor lancerer FDM nu samkørsels-appen Ta’Med, der gør det nemt for pendlere med og uden bil at søge og tilbyde et lift.

Den nye app kan frit hentes af alle til iPhone- og Android-smartphones. Det kræver bare få trin at registrere sig som bruger og oprette en profil. Herefter kan man søge og tilbyde lift.

Læs mere om den nye app Ta'Med 

Hent i App Store

Hent i Google Play

OBS: Når du modtager verificerings-sms'en, vil afsenderen være et udenlandsk nummer. 

Gør det nemt at køre sammen

Ta'Med gør det nemt at søge og tilbyde samkørsel
Ta'Med indeholder flere nøglefunktioner, der gør det nemt at søge og tilbyde samkørsel. (Grafik: FDM)

”For FDM er det ikke afgørende, hvordan man transporterer sig, men at der er gode muligheder for det. Det er baggrunden for, at vi har lavet Ta’Med, hvor vi har gjort det nemt for folk, der skal samme vej, at finde hinanden. På den måde kan de være med til at lette trængslen, der i disse år stiger især omkring de store byer. Blandt andet fordi der i gennemsnit kun sidder én i hver bil. Det håber vi, Ta’Med kan være med til at ændre på,” siger afdelingschef i FDM, Torben Lund Kudsk.

Læs også FAQ om Ta'Med

Deler udgifterne

Det koster ikke noget at bruge Ta’Med. Som chauffør må man dog skattefrit opkræve en betaling, der dækker passagerens andel af udgifterne til benzin og vedligehold m.m. Dette udregner app’en automatisk.

”Vi har lagt vægt på at lave en app, der er nem og tryg at bruge. Det er vigtigt, hvis vi skal have folk til at køre sammen. Derfor har alle brugerne en synlig profil, og både passagerer og chauffører kan bedømme hinanden. Derudover har Ta’Med en forsikring, der dækker nogle af udgifterne til en taxa, hvis ens tur bliver aflyst,” siger Torben Lund Kudsk.

Læs også: Behov for enklere skatteregler ved samkørsel

Stort potentiale i samkørsel

En række store virksomheder beliggende i erhvervsområdet Lautrupparken i Ballerup ved København har allerede meldt sig som samarbejdspartnere til Ta’Med.

Det betyder, at virksomhederne vil promovere Ta’Med blandt deres ansatte. Med tilsammen 7.000 ansatte rummer de et stort potentiale for samkørsel. I alt arbejder der ca. 18.000 i Lautrupparken.

FDM arbejder på at få flere samarbejdspartnere i andre erhvervsområder i både hovedstadsområdet og i resten af landet.

Læs også: Kørselsfradrag falder en smule i 2020

Ta'Med kan hentes til både iPhone- og Android-smartphones
Ta'Med kan hentes til både iPhone- og Android-smartphones. (Grafik: FDM)