Mette, medarbejder i FDM

Mit navn er Mette, jeg er 39 år og er teamleder for debitor i FDMs økonomiafdeling. Jeg er uddannet fra handelsskolen, hvor jeg som logistikelev blev udlånt til en økonomiafdeling, hvorefter jeg faldt pladask for økonomien. Det var en lidt skæv vej ind i økonomi, men jeg er rigtig glad for at være her.
Skillestreg

Hos FDM arbejder jeg med

... økonomi. Jeg startede for fire år siden som regnskabsassistent, men blev for et lille års tid siden teamleder for debitor.  

Til daglig sidder jeg med indbetalinger fra vores medlemmer vedrørende FDM-medlemskab, FDM Jyllandsringen og FDM Sjællandsringen. Vi har en rytme i vores arbejde, som består af daglige betalinger, månedsluk og årsregnskaber.  

Jeg arbejder tæt med medarbejderne i mit eget team, men har også et tæt samarbejde med resten af afdelingen og organisationen.  

Min hverdag hos FDM byder på

... spændende udfordringer! I økonomiafdelingen er vi på mange måder med i alle projekter i organisationen. Når en anden afdeling får en god idé, der skal løses, ender vi som oftest med at være med, for at få opgaverne løst. Det kan være, når forretningsudvikling finder på en ny opgave. Så er vi med inde over for at sikre, at det kan lade sig gøre med betalinger mv. Jeg synes, det er spændende at være med til at få noget til at lykkes.  
Generelt vil jeg sige, at samarbejdet på tværs af afdelingerne er blevet tættere, hvilket er med til at give mig følelsen af fællesskab og sammenhold. Vi er bl.a. meget tætte med Medlems- og kundeserviceafdelingen, som vi daglig arbejder sammen for at forstå og løse problemstillinger i hverdagen. Afstanden mellem mit team og de andre afdelinger er kort, og vi får derfor løst opgaven. 

Mit arbejde hos FDM er spændende fordi

... min hverdag er meget alsidig. I mit arbejde berør jeg både økonomi for FDM Jyllandsringen, FDM Sjællandsringen, FDM Test og Bilsyn, FDM Ladeløsning og andre projekter samt FDM som samlet koncern. Vi er involveret i lidt af hvert. 

Det betyder, at jeg dagligt arbejder med nye opgaver og udfordringer, men vi løfter dem i flok. Dertil er FDM en koncern med mange forskellige forretningsområder, og det gør, at der mulighed for at udvikle sig. 

Jeg har selv udviklet mig meget og er glad for, at min chef så potentiale i mig. Jeg havde ikke selv haft tanken om at blive teamleder, men det har været et stort skulderklap, og det har været spændende at påtage mig det ansvar. Min chef og FDM har derudover støttet mig i min udvikling med at blive teamleder. 

Det er sjovt at gå på arbejde, fordi

... FDM er som min anden familie, og når man tænker på, hvor mange timer man bruger på at arbejde, så synes jeg, at det er vigtigt. Vi tager hensyn til hinanden og passer på hinanden, også i travle perioder. 

Der er et enormt fællesskab, og selvom vi er mange og meget forskellige mennesker i afdelingen, så har vi det sjovt hver dag. Selvom mange tror, at økonomi bare er ”tørre tal”, så er det meget mere end det. For mig bliver hverdagen sjovere, når man kan hygge sig, om det så er med dårlige jokes, sjov og spas, en tur til kaffemaskinen eller lidt interne drillerier. Hos FDM har jeg en familiefølelse, og det er vigtigt for mig. Det er ikke kun i min afdeling, det er også når man henter kaffe og de andre i huset siger ”hej” og ”godmorgen”. Der en god stemning og folk kan lide at være her – hvilket smitter af. Der er en i min afdeling der har været her i næsten 50 år og mange andre der har været her i mange år. Det er bare et sted jeg har lyst til at blive. 

FDM er en god arbejdsplads for mig, fordi

... der er nogle spændende arbejdsopgaver, og fordi der er en god tone og stemning. Der er ikke langt fra top til bund, og jeg har følelsen af, at ledelsens dør altid står åben, og at der bliver lyttet til én, hvis man har noget på hjerte. Desuden er der også en høj grad af fleksibilitet og rummelighed, så man kan planlægge sin tid. Det gør, at jeg har lyst til at yde mere.  

FDM er også en god arbejdsplads for mig, fordi jeg er enormt socialt anlagt, og der er mulighed for at dyrke det sociale i FDM. Jeg er bl.a. med i FDM Team, som afholder forskellige arrangementer bl.a. flødebollekursus, og derudover sørger vi også selv for i afdelingen at hygge med spilleaftener, middage og andre sociale arrangementer. For eksempel skal vi snart i Escape Room, hvor hele afdelingen deltager.