Carnet de Passages en Douane

Et Carnet de Passages er et tolddokument til brug ved kørsel i en række lande uden for Europa. Dokumentet udstedes af den tyske bilklub ADAC.

Et Carnet de Passages er et tolddokument til brug ved kørsel i en række lande uden for Europa.
Viden

Et Carnet de Passages en Douane er et tolddokument, der sikrer, at der bliver betalt told af det køretøj, du indfører i det pågældende land, såfremt du ikke udfører køretøjet igen.

Det er FDMs tyske søsterklub ADAC, der udsteder Carnet de Passages til både FDM-medlemmer og ikke-medlemmer, der har et dansk indregistreret køretøj. Du skal i god tid før din rejse sende din anmodning om Carnet til ADAC på adressen: 

ADAC e.V.
Grenzverkehr
Hansastr. 19
80686 München
Deutschland

Husk stemplerne

Når du kører over grænsen til lande, der kræver et carnet, skal dokumentet stemples. Når du kører ud af landet, skal dokumentet stemples ud, og når du kommer tilbage til Danmark, skal Carnet'et ligeledes stemples af politi eller toldmyndighed. 

Læs mere om bilimport

Sådan får du et Carnet

For at få et Carnet skal du stille en bankgaranti. Størrelsen afhænger af bilens værdi. Bankgarantien skal bruges til at dække toldomkostninger, hvis ADAC bliver stillet over for et toldkrav fra det land, du rejser til. Husk derfor at få stemplet Carnet'et rigtigt ved ind- og udrejse.

For at få et Carnet skal du udfylde en ansøgning og vedlægge følgende: 

  • Kopi af bankgaranti
  • Kopi af registreringsattest
  • Kopi af pas

Husk også at overføre penge for udstedelsesgebyr og leveringsgebyr til ADAC. 
 
Du skal regne med en sagsbehandlingstid på 4 uger. Længere ekspeditionstid kan dog forekomme, hvis ansøgningen er mangelfuld.

Mere information om Carnet de Passage (website på engelsk). Her finder du den seneste ansøgningsformular m.m. Du kan også skrive til ADAC omkring Carnet de Passages på cdp@adac.de 

Kontakt FDM rådgivning