Opel Corsa – Sløv motor i lækker lille bil
Motors vurdering
Opel Corsa
- Førerplads
- Fralægningsplads
- Betjening
- Motorkraft
- Udstyr
- Ikke tre års garanti
Fabriksdata
-
Motor1.2 liter – 3 cyl.
-
CO2 udledning120 g/km
-
Effekt75 hk
-
Moment118 Nm
-
Topfart174 km/t.
-
Acc. (0-100)13,2 sek.
-
Køreklar vægt1.130 kg
-
Maks. påhængsvægt500 kg
-
Bagagerum309 liter
-
Akselafstand254 cm
-
Garanti (bil/lak/rust)2 / 2 / 12
-
MålL:406 cm B:177 cm H:143 cm
Motors tal
- Målt forbrug 20 km/l
- Beregnet økonomi 2,65 kr./km
Man kan blot se på specifikationerne, så forstår man, at Corsa er en bil, der kræver lidt tålmodighed. Den har blot 75 hk, hvor de kraftigste konkurrenter har 50 hk mere. Alligevel lærer man at leve med bilens egenskaber på godt og ondt. Den er nemlig fint gearet, og det er, som om man tillærer sig en mere moderat kørestil i Corsa end i konkurrenterne.
Den lille 1.2-litersmotor er uden turbolader, og det er forklaringen på det moderate kraftniveau. Den trecylindrede motor trækker pænt ved høje omdrejninger, men går en smule uroligt ved tomgang. På den måde er Corsa ikke så delikat som flere af konkurrenterne.
Bag rattet nyder man derimod en flot indrettet førerplads med gode fralægningspladser og en oplevet kvalitet, der imponerer. Speedometeret er let at aflæse, og man har i det hele taget en fornemmelse af en bil, der kører uproblematisk.
Hvor langt kører Opel Corsa på literen?
Corsa er søsterbil til Peugeot 208, men er man ikke til det lidt anderledes førermiljø i 208, får man her en bil, der fungerer, som man forventer. Den pænt integrerede skærm i midten kan kobles til mobilen via kabel, og så har man adgang til Apple CarPlay eller Android Auto.
På minussiden er det primært de noget minimale pladsforhold og motorens begrænsede ressourcer, der springer i øjnene. Udsynet skråt bagud er også ret begrænset, og det generer ved bykørsel.
Alt i alt er Corsa en udmærket bil, der vinder i hverdagen – ikke mindst takket være en god benzinøkonomi, der tillod 20 km pr. liter under vores test.
Man kan ikke tilkøbe udstyr som ved andre bilmærker, og det betyder, at man må vælge en anden model i Corsa-familien, hvis der er særligt udstyr, man drømmer om. Derved kan prisen let stikke af.
Hvor god er nødbremsen i Opel Corsa?
Vi testede nødbremsen på FDM Jyllandsringen ved at køre bilen hen mod en pude, der skal simulere en holdende bil, man har overset. Alle udgaver af Opel Corsa har en nødbremse, og den fungerede da også ved at advare først og derefter bremse af sig selv, hvis man ikke gør noget.
Problemet er blot, at det kun lykkedes for bilen at standse helt op før en kollision ved hastigheder op til 40 km/t. Det er altså ikke særlig imponerende, men naturligvis bedre, end hvis der slet ikke havde været en nødbremse. Ved højere hastigheder advares man stadig, og bilen bremser også, men kan altså blot ikke nå at bremse helt op.
Vi testede også, om Opel Corsa selv kan bremse, hvis man er ved at bakke ind i en forhindring som f.eks. et barn bag bilen, og det kan den desværre ikke.
Man kan ikke tilkøbe en adaptiv fartpilot eller noget andet sikkerhedsudstyr til denne udgave af Opel Corsa, men bilen har som standard en vejstribealarm, der advarer, hvis man er på vej ud over kantlinjerne af vognbanen. Corsa sælges i faste udstyrspakker, og vil man have en version med mere sikkerhedsudstyr, skal man samtidig vælge en større motor, og så er merprisen 30.000 kr.
Hvad koster en km i en Opel Corsa?
Vi har også regnet på, hvad det koster at holde denne udgave af Opel Corsa kørende i fem år og 100.000 km. Det lander samlet set på et beløb på blot 53.000 kr. om året, eller hvad der svarer til 2,65 kr. pr. km. Det er prisen taget i betragtning ikke så billigt, som man skulle tro.
Det skyldes primært, at en service- og reparationsaftale ligger i den dyre ende med en pris på 530 kr. pr. måned, og det trækker udgiftsniveauet op.
Vi kørte i gennemsnit 20 km pr. liter under vores test, og det er dette forbrug, der er lagt ind i beregningerne.
Opel Corsa sælges med en garanti på blot to år.
Vil du modtage FDMs nyhedsbreve?
Tilmeld dig vores nyhedsbreve, hvis du vil holde dig orienteret om bilnyheder og forbrugerhistorier om livet som bilist.