Xpeng G9 parkeret foran bygning med træpaneler på facaden
Biltest

Xpeng G9 - Nu kører den som den skal

Første gang vi kørte Xpeng G9, oplevede vi flere fejl i bilens assistentsystemer, hvor en af dem gjorde kørslen decideret farlig. Det har Xpeng rettet, og nu har vi prøvet den opdaterede version.
Xpeng G9 set bagfra, mens den er parkeret foran bygning med træpaneler på facaden

Motors vurdering

Xpeng G9

El
579.900 kr.
  • Pladsforhold
  • Komfortabel
  • Kvalitetsfornemmelse
  • Knapper i kabinen
  • Kamera
  • Styreassistent
Luk
Vis flere data

Fabriksdata

  • Motor
    1 elmotor – baghjulstræk. Batteri (brutto/netto): 98/93 kWh
  • CO2 udledning
    0 g/km
  • Effekt
    313 hk
  • Moment
    430 Nm
  • Topfart
    200 km/t.
  • Acc. (0-100)
    6,4 sek.
  • Køreklar vægt
    2.210 kg
  • Maks. påhængsvægt
    1.500 kg
  • Bagagerum
    660 liter
  • Akselafstand
    300 cm
  • Officiel rækkevidde
    570 km
  • Garanti (bil/lak/rust)
    7 / 3 / 12
    Bilgaranti: Maks. 160.000 km. Batterigaranti: 8 år/160.000 km
  • Mål
    L:489 cm B:194 cm H:168 cm

Motors tal

  • Beregnet økonomi 6,10 kr./km

Sikkerhed

2023
Luk

Xpeng har ramt plet med G9 i Danmark. Det er virkelig en model, vi danskere har taget til os, og som derfor har solgt rigtig godt, siden den kom på gaden for næsten to år siden.

Dengang testede FDM modellen, og vi oplevede, at køreassistenterne var farlige i specifikke trafiksituationer. For eksempel bremsede bilen for parkerede biler i afmærkede p-båse langs vejens forløb. Ikke hele tiden, men når det skete, var det pludseligt og overraskende. Bilens øvrige assistenter var heller ikke velafstemte og reagerede pudsigt på de øvrige bilister.

Læs vores første test af Xpeng G9 her

Xpeng tog kritikken til sig og ændrede på softwaren, så bilen ikke længere var farlig. Nu har vi haft bilen til test, efter den har fået en lille opdatering, og her oplevede vi ikke samme kritiske opbremsninger.

Vi testede også bilen på samme strækninger, og det er vores oplevelse, at rettelserne virker tilstrækkelige. Dermed frafalder vi vores tidligere kritik.

Kabinen i en Xpeng G9 elbil
Der er ikke mange knapper, og man kunne godt savne en lidt anderledes brug af skærmen med Apple CarPlay. For når det er aktivt, forsvinder knapperne til klimaanlægget og sædevarmen.

Er Xpeng G9 et godt tilbud?

Da G9-modellen kom frem, faldt mange for dens gode plads, attraktive pris, hurtige lynladning og lækre byggekvalitet. De kvaliteter holder fortsat, og lynladning med op til 300 kW er stadig blandt de bedste på markedet.

Dog har vi oplevet, at lynladning bliver begrænset, når batteriet kommer under 10 pct. Men holder man sig inden for et normalt vindue for lynladning, så får du virkelig strøm på til langturen.

Priserne på elbiler er generelt faldende, og for fortsat at være attraktive har Xpeng lavet kampagner på alle deres modeller. På G9 får du en Premium-udstyrspakke til små 50.000 kr. med i prisen, hvor der bl.a. følger et bedre Dynaudio-anlæg, der lyder virkelig godt, selvom det ikke er helt på niveau med det, som Polestar 3/Volvo EX90 præsterer p.t.

Der er også lækkert læder på sæderne, som i øvrigt kan er multijusterbare og kan lægges helt ned til en komfortabel hvileposition. Til 580.000 kr. får du dermed virkelig meget bil for pengene.

En ting er dog ikke på programmet, og det kan virke lidt underligt i forhold til bilen størrelse: G9 fås kun med fem sæder, der findes ikke en udgave eller mulighed for at tilvælge syv sæder.

Loungestole i en Xpeng G9
En del af Premium-pakken er disse luksuriøse forsæder, hvor du kan få en lounge-siddeposition. Det kan bruges, hvis man vil tage en lille lur, mens bilen lynlader. Men der bliver tale om en powernap, for G9 kan lade med op til 300 kW.

Hvordan kører Xpeng G9?

Køreassistenterne er blevet markant bedre end tidligere. Men vi oplevede af og til, at styreassistenten for ofte griber ind. Den styrer hele tiden i stedet for at ramme kursen lidt bedre og foretage færre justeringer. Det kan give en lidt stressende køreoplevelse.

Køreegenskaberne er til den komfortable side. Luftaffjedring er blevet standard på alle modeller i forbindelse med den tekniske opdatering af modellen, og det løfter klart oplevelsen af modellen.

G9 er en meget stor bil, og det mærkes, når man skal foretage snævre manøvrer. Den er meget bred og drejer ikke specielt skarpt. Vægten er også høj, men lidt interessant er modellen med det store batteri og baghjulstræk 25 kg lettere end basismodellen med kortere rækkevidde.

Selvom batteriet er 17 kWh større, betyder batterikemien, at Long Range-varianten har et lettere batteri. Samtidig får du også 110 km længere WLTP-rækkevidde.

Bagagerum med blå kuffert i en Xpeng G9
Der er 660 liters bagagerum, og det er både dybt, bredt og højt. Så der er rigeligt med plads til sommerferieturen for en familie på fire eller fem. Bagagerumsdækkenet er et rullegardin og lidt slasket at betjene, og på grund af bagsædernes mulighed for ryglænsjustering kan man se ned mellem bagsædet og bagagerumsdækkenet.

Skal man vælge Xpeng G9?

Xpeng G9 er en imponerende bil, og med de seneste tekniske opdateringer får du både en mere komfortabel og en mere sikker bil. Men vi oplevede et par softwareting som drillede.

Blandt andet fylder Apple CarPlay hele skærmen, så hvis du vil trykke på en knap til sædevarmen, skal du bruge et par tryk ekstra. Selve kameraerne er heller ikke helt i HD-opløsning, så billederne virker lidt grumsede, og det er ærgerligt på en topmodel.

Sidst men ikke mindst er der fine knapper på rattet, men de har ikke helt den samme luksuriøse fornemmelse som gode knapper på et klassisk Audi-rat. Det er detaljer, men i denne prisklasse kan detaljer være afgørende for nogle bilkøbere.

Et kæmpe plus for modellen er garantien. Hidtil har Xpeng officielt haft fem års garanti, men de har kørt med et tilbud, hvor kunderne fik syv års garanti. Det har de nu gjort til en del af standardbetingelserne, så alle modeller nu har syv års garanti dog højst 160.000 km. Det betyder, at man bliver en tand bedre sikret end med mange andre bilmærker. Herunder de europæiske luksusmærker som BMW og Mercedes-Benz.

Se komplet oversigt over FDMs tests af elbiler

Vi har siden 2011 testet stort set alle elbiler, der er kommet på markedet. Over 140 tests kan du læse. Få overblik, før du vælger elbil.

Læs test af elbiler her