FDM-direktør får international toppost

FDMs adm. direktør, Thomas Møller Thomsen, er tirsdag blevet valgt som præsident for bilklubbernes paraplyorganisation FIA’s Region 1. En flot anerkendelse af FDMs arbejde som forbruger- og interesseorganisation, mener Thomas Møller Thomsen.

Adm. direktør i FDM, Thomas Møller Thomsen, er blevet valgt til ny præsident for bilklubbernes paraplyorganisation FIAs Region 1.
Fotograf:

Foto

FDM
Medlemsnyt

Det er en af de helt store topposter inden for det internationale bilklubsamarbejde, FDMs adm. direktør, Thomas Møller Thomsen, tirsdag den 5. december er blevet valgt til.

På den årlige generalforsamling i Paris blev Thomas Møller Thomsen her valgt med akklamation som ny præsident for FIA Region 1.

At bilklubberne i FIA’s Region 1 har valgt mig som ny præsident, er først og fremmest en tillidserklæring og anerkendelse af FDM

Læs også: Europas bilister er voldsomt overbeskattede

Største region under FIA-paraply

Dermed bliver Thomas Møller Thomsen præsident for den største region under bilklubbernes internationale paraplyorganisation, FIA (Fédération International de l’automobile).

FIA Region 1 tæller 114 bilklubber med tilsammen 37 millioner medlemmer i Europa, Afrika og Mellemøsten.

Læs også: FDM i international kampagne for trafiksikkerhed

En anerkendelse af FDM

”At bilklubberne i FIA’s Region 1 har valgt mig som ny præsident, er først og fremmest en tillidserklæring og anerkendelse af FDM som de danske bilejeres forbruger- og interesseorganisation, som vi har grund til at være stolte af,” siger Thomas Møller Thomsen.

Som ny præsident vil han blandt andet arbejde for at styrke samarbejdet mellem bilklubberne, samt ruste klubberne til fremtidens udfordringer.

Læs også: Danske bilejere vil selv eje deres data

Skal varetage vigtig opgave

”Bilklubberne står de kommende år over for en række udfordringer, der på flere områder vil have stor indflydelse på den måde, vi i fremtiden vil transportere os på. Det gælder både i forhold til udviklingen af selvkørende biler og andre nye mobilitetsformer,” siger Thomas Møller Thomsen og tilføjer:

”Det samme gælder udviklingen inden for den såkaldte connectivity og de data, nye biler opsamler om brugerne. Den rejser en række problemstillinger om forbrugerbeskyttelse og adgang og ejerskab til data. Her spiller FIA’s Region 1 en vigtig rolle i forhold til at varetage bilklubbernes og medlemmernes interesser over for bilproducenter og lovgivere. I Europa vil det bl.a. være EU,” siger Thomas Møller Thomsen.

Læs også: Din bil overvåger dig

Fortsætter som FDM-direktør

Thomas Møller Thomsen vil varetage hvervet som præsident for FIA Region 1 samtidig med arbejdet som adm. direktør i FDM.

Posten som præsident for FIA Region 1 løber fire år ad gangen.