Hent ”Hold til højre”-magnet hos FDM

I FDMs testcentre og hos FDM køreteknik, kan du hente en gratis ”hold til højre”-magnet til din bil så længe lager haves.

I FDMs testcentre og hos FDM køreteknik, kan du hente en gratis ”hold til højre”-magnet til din bil så længe lager haves.
Fotograf:

Foto

Vejdirektoratet
Medlemsnyt

Du har måske set Vejdirektoratets kampagne, der de sidste uger har kørt, for at få de danske bilister til at holde til højre. Med både videoer, artikler, infografikker og sociale medier, har man spredt budskabet om at holde til højre.

Man har også forsøgt sig med magneter, som bilister kan sætte bag på bilen, hvis de vil hjælpe med at minde folk på vejene om at holde til højre.

Læs også: Sådan får dit barn gode mobilvaner i trafikken

Tre gode råd om at holde til højre

”Det er vigtigt, at man sørger for at holde til højre, når man kører på motorvejen og andre veje med flere vognbaner. Når man som bilist ikke holder til højre, er man med til at skabe farlige situationer og øget trængsel, da vejens kapacitet udnyttes dårligt."

"Når man ikke holder til højre, optager man reelt det spor man kører i, samt det eller de spor, der ligger til højre. Det medfører, at færre biler kan komme frem, og det betyder i sidste ende køer og øget trængsel, ” siger juridisk konsulent i FDM, Dennis Lange.

Læs også: Flere får fingeren i trafikken

VD oversigt over hold til højre ”Det følger direkte af færdselsloven, at man skal holde så langt til højre som muligt. Hvis man som bilist unødigt kører i venstre spor eller midtersporet, bryder man loven, og man er til gene for sine medtrafikanter,” forklarer Dennis Lange.

Læs også: Trafikken gør os tossede

Hent din magnet hos FDM

FDM bakker op om Vejdirektoratets kampagne, ligesom vi mange gange tidligere har mindet bilisterne om, at det er vigtigt og lovpligtigt at holde til højre, når det er muligt.

På FDMs testcentre og hos FDM køreteknik kan du hente en ”hold til højre”-magnet til din bil. Magneterne er tilgængelige fra fredag 8. december 2017 og så længe lager haves.

Se listen over FDMs testcentre her.

Husk at rengøre overfladen, inden du sætter magneten på, da snavs og skidt kan ridse din bils lak. Pas også på, at der ikke kommer ridser, når du sætter magneten på og tager den af.  

"Hold til højre"-magneter
Det er disse to "hold til højre"-magneter, du kan hente hos FDM testcentre og hos FDM køreteknik.