Her er sidste års mest sikre biler

Sikkerheden bliver stadig bedre i danskernes favoritbiler. Det viser Euro NCAP’s opgørelse over sidste års mest sikre biler i de forskellige klasser. Ny Volvo topper listen som sidste års mest sikre bil. VW har tre biler med på listen.

Volvo nye XC60 var samlet set den mest sikre bil, Euro NCAP testede i 2017.
Bilist

2017 blev et rekordtravlt år hos Euro NCAP, der tester sikkerheden i nye biler.

I alt 62 biler nåede Euro NCAP at have til eksamen i det forgangne år, hvoraf de 44 fik de maksimale fem Euro NCAP-stjerner, som i Danmark nu udløser en reduktion af salgsprisen på et sted mellem 6.800 og 12.000 kr. alt afhængig af bilens pris.

Som altid skyder Euro NCAP det nye år i gang med deres ’Best in Class’-kåring fra året, der gik
.

Euro NCAP har vanen tro kåret det forgangne års mest sikre biler i de forskellige klasserÅrets bedste i 2017

Læs også: Euro NCAP tester nyt sikkerhedsfradrag

”Som i resten af Europa er SUV og de højbenede crossover-modeller også et hit blandt danskerne. Derfor er listen også interessant læsning for danske bilkøbere. Den viser nemlig, at der er et meget højt sikkerhedsniveau i nogle af de mest populære og solgte biler herhjemme,” siger FDMs repræsentant i Euro NCAP, Søren W. Rasmussen.

Se alle SUV-modeller på det danske marked

Ny Volvo sikkerheden selv

At man ikke behøver at betale dyrt for at få en bil med høj sikkerhed, er VW Polo et eksempel på

Blandt sidste års testede biler er den nye Volvo XC60 den bil, som samlet klarede sig bedst. Den nye udgave af Volvos storsælgende SUV scorede i efteråret ikke bare imponerende 98 procent i voksensikkerhed (kollisionssikkerhed), men blandt andet også 95 procent i kategorien sikkerhedssystemer og beviste dermed, at Volvo fortsat er blandt de førende bilproducenter, når det kommer til sikkerhed.

Læs også: Sikkerhedstest gør ond på ældre bilmodeller

Tre VW-dukse

Det samme kan siges om VW, der har hele tre biler med på listen. Ligesom Volvo har også VW helt bevidst valgt at prioritere et højt sikkerhedsniveau i deres forskellige biler uanset størrelse og prisklasse. Det gælder både den nye store VW Arteon og eviggrønne Polo, der netop er kommet i sin 6. generation.

”At man ikke behøver at betale dyrt for at få en bil med høj sikkerhed, er VW Polo et eksempel på. Testen af den nye Polo viste en meget høj kollisions- og barnesikkerhed, ligesom næsten alle de nye sikkerhedssystemer er standard. Tilsammen var det med til at udløse fem flotte Euro NCAP-stjerner,” siger Søren W. Rasmussen.

Læs også: Små SUV'er er det store hit

Skrappere krav i 2018

Siden Euro NCAP i 2016 skærpede kravene, er sikkerheden i nye biler blevet yderligere forbedret. Ikke mindst når det gælder de nye sikkerhedssystemer.

Fra årsskiftet har Euro NCAP imidlertid hævet barren endnu en gang. Det betyder blandt andet, de vigtige nødbremsesystemer (AEB) nu også skal kunne genkende og bremse for bløde trafikanter.

Derudover ændres der lidt på, hvor mange point bilerne fremover skal opnå i testens forskellige kategorier for at få lys i alle fem stjerner.

Læs også: Fiat Punto med historisk ringe sikkerhed