Tjek reglerne før kør selv-ferien til Frankrig

Frankrig er et populært land at køre til, men der er også en række særregler, som du skal kende til. Du skal bl.a. være opmærksom på de franske miljøzoner.

Tjek reglerne inden du kører på kør selv-ferie til Frankrig
Fotograf:
Bilist

Kører du til Frankrig, er der især tre ting, du som bilist skal være særlig opmærksom på:
 

  • Miljøzoner i Tyskland og Frankrig
  • Vejafgifter i Frankrig
  • Særlige krav til udstyr i bilen og færdselsregler

De typiske ruter til Frankrig går igennem Tyskland. Hvis du også kører gennem Luxembourg, Belgien eller Schweiz så tjek også reglerne for disse lande.

Læs kør selv-regler i udlandet
"Bilisterne bør altid sætte sig ind i de regler, der er i de enkelte lande, inden de kører af sted. Det kan blive dyrt at lade være. I Frankrig bør man især være opmærksom på de nye miljøzoner samt de franske særregler fx for autostole og rygning i bilen", siger Dennis Lange, juridisk konsulent hos FDM.

I Frankrig bør man især være opmærksom på de nye miljøzoner samt de franske særregler fx for autostole og rygning i bilen.

Miljøzoner

Hvis du kun kører gennem Tyskland og ikke skal ind i byerne, behøver du ikke et miljømærkat i Tyskland. Men planlægger du et ophold i en større by i Tyskland, så læs mere om reglerne for miljøzoner.

Læs mere om miljøzoner i Tyskland

Går turen til Frankrig, skal du have et miljømærkat til bilen for at kunne køre lovligt i de byer, der har miljøzone. Miljømærkater til de franske byer sælges kun via en fransk hjemmeside (oversat til engelsk) og skal bestilles i god tid. På hjemmesiden varsles med 10 dages ventetid.

FDM har desværre ikke mulighed for at forhandle miljømærkater til franske byer og mærkaterne kan heller ikke købes i Frankrig. De kan kun bestilles via hjemmesiden. Har du ikke bestilt en mærkat til køretøjet, kan du ikke lovligt køre ind i zonen og må altså finde en anden måde at komme ind i byen.

Læs mere om miljøzoner i Frankrig

Vejbetaling

Der er ikke vejbetaling i Tyskland, mens du skal betale vejafgift for kørsel på motorveje i Frankrig. Du betaler for den strækning, du kører. Betaling kan ske med kontanter og gængse kreditkort. Du skal også betale for at bruge en række broer og tunneller.

Se her: Mere om vejafgifter på de franske motorveje (eksternt link)

Husk sikkerhedsudstyret 

Der er forskelige krav til udstyr, som du skal med medbringe i bilen i Tyskland og i Frankrig. Det gælder fx:

  • Advarselstrekant
  • Sikkerhedsvest

FDM anbefaler, at du har sikkerhedsvest med til alle i bilen. Det er også en god idé at have en brandslukker og en forbindskasse med, selvom det ikke er et krav i Tyskland og Frankrig.

Tjek altid særreglerne for de enkelte lande, så du har det rette udstyr i bilen, inden du tager på ferie.

Se krav til sikkerhedsudstyr i bilen  

Pas på færdselsreglerne

Selvom der er en del regler, der gælder på tværs af grænserne, så har de enkelte lande også en række særregler, som du er forpligtet til at sætte dig ind i som bilist. Hvis du overtræder reglerne risikerer du at få en bøde, som enten kan inddrives med det samme eller efterfølgende.

Se færdselsregler for:

Fx er der særlige regler for autostole og rygning i bilen er forbudt, hvis du har børn under 18 år med i bilen.

Se autostoleregler i udlandet

Læs om overraskende regler i Europa

Få inspiration til kør selv-oplevelser i Frankrig
Har du brug for inspiration til overnatninger, eller ting du kan opleve på turen, kan du få inspiration til rejsen hos FDM travel, som skræddersyer kør-selv-ferier i Europa.

Få inspiration til ferien hos FDM travel

Køb udstyr og mærkater