Brændstofpris i frit fald

Prisen på benzin fortsætter med at falde og nærmer sig nu 9 kroner literen. Den kan dog komme længere ned. Samtidig forsikrer brancheorganisation om, at der vil være brændstof nok.

Corona-pandemien har sendt brændstofprisen i frit fald.
Bilist

Corona-pandemien har sendt prisen på råolie til tælling, og det mærkes nu på landets tankstationer, hvor prisen ikke har været lavere siden 2016.

Alene den seneste uge er Q8’s vejledende listepris på en liter 95 oktan faldet 70 øre, og mange steder nærmer prisen på en liter benzin sig nu 9 kroner.

For bare en måned siden var listeprisen på samme benzin 11,29 kr. pr. liter hos Q8.

Tilsvarende er en liter diesel er faldet 30 øre den seneste uge.

Prisen på benzin har ikke været lavere siden 2016

Corona-pademien har sendt brændstofprisen i frit fald
Corona-pademien har sendt brændstofprisen i frit fald. Alene den seneste måned er prisen på en liter benzin faldet knap to kroner. Diesel er faldet 1,20 kroner. Kilde: Q8's listepriser. (Grafik: FDM)

Stadig penge at spare 

”Selvom priserne generelt er faldet, er der stadig forskel på pumpepriserne rundt om i landet. Det gælder især der, hvor tankstationerne ligger tæt, og der er en naturlig konkurrence. Omvendt er det fortsat dyrest at tanke langs motorvejene. Et godt råd er derfor at se sig for, inden man tanker,” siger forbrugerøkonom i FDM, Ilyas Dogru.

Tank billigere med FDM rabat

Priskrig på olie

Prisfaldet skyldes ikke bare den lavere efterspørgsel som følge af regeringens indgreb mod coronavirus. Også på det globale oliemarked er prisen faldet markant som følge af overproduktion og priskrig mellem Rusland, Saudi-Arabien og USA, der producerer store mængder skifergas.

Det betyder, at prisen på en tønde råolie siden nytår er faldet knap 40 dollars fra 66,25 til nu 26,69 dollars, da markedet lukkede onsdag aften.   

Læs også: Coronavirus giver lavere brændstofpriser

Oliepris på laveste niveau siden 2002

”Det er bestemt ikke hverdagskost, det vi ser på oliemarkedet i øjeblikket. Vi skal tilbage til 2002-2003 for at finde så lavt et niveau. Årsagen er den globale efterspørgsel på olie, som helt er forsvundet, mens Rusland og Saudi-Arabien fortsætter med at øge deres produktion. Det er meget voldsomt. Det er muligt, at prisen kommer længere ned, men jeg tror dog, at den har taget det største dyk,” siger cheføkonom i Sydbank, Søren Vestergaard Kristensen.  

Han spår, at olieprisen, og dermed også brændstofpriserne, først vil begynde at rette sig igen, når man har fået styr på COVID-19, og grænserne rundt om i verden begynder at genåbne.

Læs også: Sådan finder du billigt brændstof

Brændstof nok til danskerne

Selvom store dele af Danmark og Europa er lukket ned, og grænser er lukket, forsikrer brancheorganisationen Drivkraft Danmark om, at der vil være brændstof nok.

Branchen har iværksat en række initiativer, som skal sikre den fortsatte leverance både til landets store brændstofdepoter og ud til de enkelte tankstationer.

”Det er helt essentielt, at Danmark har brændstof nok, så vi fortsat kan sikre mobiliteten og holde Danmark i gang. Derfor er vi også i tæt kontakt med myndighederne,” siger teknik- og miljøchef i Drivkraft Danmark, Michael Mücke Jensen.

Læs også: Nu bliver benzinen lidt grønnere