Samkørsel kan hjælpe dig på arbejde

Pendlere og andre anbefales at undgå at rejse med kollektiv trafik i myldretiden for at mindske risikoen for smitte med coronavirus. FDM opfordrer bilister til at åbne bildøren for andre og hjælpe hinanden med at komme frem.

FDM opfordrer bilister til at åbne døren for andre
Bilist

Frygten for coronavirus mærkes nu også i den kollektive trafik.

BEMÆRK: MYNDIGHEDERNE ANBEFALER NU, AT MAN BEGRÆNSER SIN KONTAKT MED ANDRE TIL ET MINIMUM.  

Konkret opfordrer myndighederne pendlere og andre til at undgå at rejse med bus, tog eller metro i myldretiden og ikke at stå eller sidde for tæt.

Samtidig må buschauffører flere steder i landet kun medtage det antal passagerer, der er siddeplads til.

De nye forholdsregler kan betyde, at det for mange bliver sværere at komme til og fra arbejde, og at rejsetiden bliver længere. Også selvom DSB vil indsætte længere tog i myldretiden.

Læs også: FDM lancerer samkørsels-app

Samkørsel kan være en løsning

De nye anbefalinger rammer mange på mobiliteten. Har man ikke mulighed for at arbejde hjemme eller tage cyklen på arbejde, opfordrer FDM derfor til, at bilister viser hensyn og åbner bildøren for andre ved at tilbyde et lift i det omfang, der er plads, og det er muligt.

”Danmark står i en helt ekstraordinær situation, hvor vi må hjælpe hinanden. Også når det kommer til mobiliteten. Konkret kan det være igennem samkørsel, hvor bilister eksempelvis tilbyder kolleger eller andre, der skal samme vej, et lift. Det kan enten være noget, man kan organisere internt på arbejdspladsen eller igennem de platforme, der findes, som for eksempel FDMs samkørsels-app Ta’Med,” siger afdelingschef i FDM, Torben Lund Kudsk.

Læs også: Undgå coronasmitte i bilen

Mindre smitterfare

Selvom det giver god mening at tage andre med i bilen, opfordrer FDM stadig til, at man følger myndighedernes anbefalinger. Det vil sige, at man ikke søger eller tilbyder et lift, hvis man har symptomer på coronavirus.

Se Sundhedsstyrelsens FAQ om coronavirus (eksternt link)

”Man skal naturligvis bruge sin sunde fornuft. Omvendt er smitterisikoen i en bil med to-tre passagerer mindre end i en bus eller et tog med mange flere. Især hvis der i forvejen er tale om kolleger, der arbejder sammen,” siger Torben Lund Kudsk.

Samkørsels-appen Ta’Med blev lanceret i december sidste år og kan frit hentes og bruges af alle. Det koster ikke noget at bruge den, og den virker i hele landet.

Læs mere om Ta'Med