Nu kan boligforeninger selv styre deres ladestandere

Hvis beboere i almene boligforeninger ville have adgang til ladestandere, skulle de ”forlove sig” med en udbyder, der stod for driften. Men nye regler gør det nu muligt for foreninger selv at drive ladestandere.

Nu kan boligforeninger selv styre deres ladestandere
Bilist

Selv om der har været flertal blandt beboere i en almen boligforening for at få opstillet ladestandere, har etableringen ikke nødvendigvis været helt strømlinet.

Den såkaldte sideaktivitetsbekendtgørelse, der bestem­mer, hvilke aktiviteter afdelinger­ne må foretage sig, har tidligere spændt ben.

En almen boligforening kunne lovligt etablere ladestandere, men de måtte ikke drive dem.

”Det betød, at de ikke selv måtte sætte strøm til dem og afregne med beboerne, men derimod var de afhængige af en ladeoperatører til at etablere og stå for driften. Dermed var beboerne i nogle tilfælde tvunget til at vælge at være kunde hos den pågældende operatør uden at kunne vælge selv," forklarer Ilyas Dogru, chefkonsulent i FDM.

Læs mere: Lejere må se langt efter ladestandere

Bilejere stilles bedre

Men ejere af elbiler og plugin-hybrider i almene boligforeninger har nu potentielt fået mulighed for ikke at være bundet til en bestemt udbyder.

I sideaktivitetsbekendtgørelsen er der nemlig indført mulighed for ejerskab og drift af ladestandere til elkøretøjer.

Læs mere: Boligforening er ellevild med ladestandere

Ændringen trådte i kraft 2. september, oplyser Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.

”Det er en god ændring af reglerne, der gør det lidt nemmere for almene boligforeninger at sætte ladestandere op og opfylde beboernes behov. Desuden er det med til at fremme den grønne omstilling, når reglerne bliver mindre firkantede,” siger Ilyas Dogru.

Læs mere: Svært at have elbil i etageejendom

Alt om elbiler