Spar penge på brændstofudgifterne på kør selv-ferien

Priserne på brændstof har den seneste tid været rekordhøje, og derfor kan kør selv-ferien i år blive en dyr fornøjelse. Vi har samlet 7 tip, som hjælper dig med at spare på udgifterne til brændstof.

Bil med tagboks kører på landevej om sommeren.
Bilist

Brændstofpriserne har de seneste måneder ligget på et rekordhøjt niveau, som gør det dyrt at fylde bilens tank. Det rammer især de mange danskere, som i øjeblikket tager på kør selv-ferie i Europa.

De obligatoriske pitstop på tankstationer undervejs kan punktere feriebudgettet, også selv om der er flere lande i Europa, som har lidt billigere brændstofpriser end Danmark.

Læs mere: Så dyrt er det at tanke i udlandet 

Du kan dog selv gøre noget for at spare på udgifterne til brændstof, når du skal på kør selv-ferie. Derfor har vi i videoen herunder samlet 7 gode råd, som du og dit feriebudget kan få gavn af.

Video: Sådan sparer du penge på kør selv-ferie

Kører du elbil?

Hvis du kører på ferie i en elbil, kan der også være penge at spare på udgifterne til strøm. Vi har samlet en række tip, så du kører længere per kWh.

Se 5 tip

Hvordan bliver du klar til kør selv-ferien?

Hvis du snart har sommerferie og skal på kør selv-ferie, er der en række ting, som det vil være godt at få styr på.

Inden afrejse kan du undersøge, om du skal købe mærkater til turen. Flere lande har miljøzoner og vejafgifter, som kræver, at du inden afrejse har købt mærkater til din bil.

Det kan være svært at gennemskue, og derfor har vi samlet et overblik til dig.

Læs mere: Få styr på vejafgifter og miljøzoner i Europa

Det er også vigtigt at få pakket dine rejsedokumenter. Du skal naturligvis have kørekort og pas med, men der er også andre vigtige ting: Det blå sygesikringsbevis, original registreringsattest og evt. pillepas.

Læs mere: Her er de vigtige rejsedokumenter til kør selv-ferien

Det er desuden en god idé at gennemgå din bil og tjekke, at den er klar til turen. Det gælder bl.a. olie og dæk.

Læs mere: Sådan tjekker du bilen inden kør selv-ferien

Vil du spare penge på brændstof?

FDM har to medlemstilbud, hvor du kan spare penge, når du køber benzin og diesel hos Shell. Du kan enten få et FDM/Shell Card eller tilknytte dit betalingskort og få rabat med det samme.

Spar penge