Få overblikket: Her tanker du billigst – og dyrest – i Europa

Hvor stor en andel at dit kør selv-feriebudget, skal du regne med at hælde direkte i tanken? Det afhænger af, hvilken rute og destination, du vælger. Vi har samlet de europæiske benzin- og dieselpriser i et oversigtskort, så du nemt kan se, hvilke lande det er smartest for dig at tanke i.

Bil bliver tanket med motorvej i baggrunden
Bilist

Tankstationen er der ingen vej uden om på kør selv-ferien. Her kan ungerne blive tanket op med is, du med kaffe, og bilen kan få flere kilometer ”i benene”.

Men du kan jo lige så godt fylde tanken helt op i lande, hvor brændstoffet er billigere, end det er liiige på den anden side af grænsen. Det er for eksempel op mod 100 kroner billigere at tanke 50 liter benzin i Tjekkiet fremfor Tyskland. Og næsten 120 kroner billigere at tanke 50 liter benzin i Østrig fremfor i nabolandet Schweiz.

På den måde kan der med lidt simpel, snusfornuftig ruteplanlægning blive råd til mere varm kaffe til folk på forsædet og flere kolde is til bagsædepassagererne.

Find landene med det billigste brændstof på kortene i grafikken herunder.     

7 tip til at spare på brændstofudgifterne

Ud over at forsøge at tanke i de lande på din rute, hvor brændstoffet er billigst eller mindst dyrt, om man vil så er der også andre ting, du kan gøre, hvis du gerne vil spare på udgifterne til brændstof, når du skal på kør selv-ferie. 

For eksempel har den tank, der ligger direkte ved motorvejen, oftest højere priser end de tankstationer, der ligger lidt længere væk. Så hvis du vil have den bedste pris, så kør fra  eller find eventuelt en tank i nærområdet omkring, hvor du har overnattet, inden du igen kører ud på motorvejsnettet.

I videoen herunder har vi samlet 7 gode råd, som du og dit feriebudget kan få gavn af.

Går din kør selv-ferie til eller gennem vores store nabo mod syd, så kan du med fordel tjekke FDMs kø-prognose. I artiklen kan du blandt andet se et kort med sommerens planlagte vejarbejder på det tyske motorvejsnet, og dermed de strækninger hvor der forventes (mest) kø, så du kan undgå de værste flaskehalse. 

Læs mere: Se planlagte vejarbejder i Tyskland 

Få rabat, hver gang du tanker

Husk, som medlem af FDM kan du få Danmarks bedste rabat på benzin og diesel. Hver gang du tanker.

Så meget sparer du