Den bedste bil til børnefamilien

MPV, Stationcar eller hatchback? Det kan være svært at finde rundt i de forskellige biltyper, og hvad der er det rigtige for dig og din familie. FDM har samlet en række eksempler på biler, som passer til din familie.

Den bedste bil til børnefamilien
Viden

Dine behov som bilejer ændrer sig, når du får børn og i takt med at de bliver større. Men hvilken bil, der passer dig og din familien afhænger dels af, hvor mange børn du har, dels hvor store de er.

Nogle biltyper, som stationcars og MPV'er, passer bedre til den store familie med behov for megen plads til eksempelvis en barnevogn, mens andre biler sagtens også kan være børnevenlige, hvis dine børn er blevet store, og ikke længere sidder i autostol.

Læs også; Biler med plads til tre autostole på bagsædet

Nogle biltyper er mere børnevenlige end andre

Det er nemt at fare vild i junglen over biltyper. Nogle biltyper er dog mere børnevenlige end andre. Det gælder:

  • MPV – Multi Purpose Vehicle
  • Stationcar
  • Hatchback
  • Crossover/SUV

Skal du købe ny bil?:
Få hjælp af FDM

Hvilken bil, der passer dig og din familien afhænger dels af, hvor mange børn du har, dels hvor store de er.

MPV

En større familievenlig bil, der især er kendetegnet ved sin fleksibilitet. Er god til familier med tre børn eller flere.

De fleste MPV’er har tre separate bagsæder, der gør det muligt ofte at montere tre autostole på bagsædet. Det er også nemt at komme til at spænde dine børn fast i deres autostole.

Mange MPV-modeller har desuden mulighed for en tredje stolerække. Derudover udmærker bilmodellen sig ved, at have store ruder, der giver dine børn et godt udsyn, ligesom de sidder højt og bagagerummet er rummeligt med lav læssehøjde, der gør det nemt at få eksempelvis en barnevogn ind og ud. God til familier med to eller flere børn, der sidder i autostole

Eksempler på MPV-modeller: VW Touran, Opel Zafira, Citroën Grand C4 Picasso og Ford C-Max. God plads til tre børn: Ford S-Max og VW Sharan

Stationcar

Har typisk et stort bagagerum og bedre loftshøjde bagi end en hatchback-model. Typisk er en stationcar billigere end en MPV, til gengæld er de fleste stationcars mere egnet til familier med to end til tre børn, da det ikke er alle stationcars, der har plads til tre autostole på bagsædet. God til familier med to børn

Eksempler på Stationcar-modeller: Peugeot 308, Skoda Octavia, Toyota Avensis

Hatchback

Har du kun et barn, eller er dine børn så store, at de ikke længere sidder i autostole, kan en hatchback-model være en løsning for dig. Bagagerummet er ofte mindre en på en stationcar og MPV, til gengæld er det ofte en lidt billigere biltype. God til familier med et barn i autostol eller to større børn

Eksempler på Hatchback-modeller: Hyundai i30, VW Golf, Ford Focus, Skoda Octavia

Crossover/SUV

Er dine børn blevet så store, at de ikke længere sidder i autostol, kan en crossover eller SUV (Sport Utility Vehicle) være et bud på din næste familiebil. Den populære biltype har ofte et smart design men er mindre fleksibel end eksempelvis en MPV og en stationcar.

Pladsmæssigt er den som i en hatchback, men alt efter model er bagagerummet større end i mange hatchbacks. Det er samtidig en biltype, du sidder højt i, hvilket gør ind og udstigningen lettere.

Skal du have plads til en barnevogn, skal du være opmærksom på, at læssehøjden er høj. God til familier med et barn i autostol eller to større børn

Eksempler på crossover/SUV: Renault Captur, Nissan Qashqai

Læs mere: Kender du biltypen?

Husk at teste bilen inden køb

De enkelte bilmodeller, FDM fremhæver, gælder både nye og brugte. Køber du brugt bil, anbefaler FDM dog, at du altid får lavet en brugtbiltest. Den giver dig det reelle billede af bilens reelle tilstand. Fuldstændig ligesom du ikke køber et hus uden at få lavet en tilstandsrapport.

Du kan enten få FDM til at teste bilen ind køb eller en anden uvildig fagmand, du har tillid til.

Læs mere: Få testet den brugte bil før køb