Stor test af 7 af de bedste elbiler

Spændende test af syv elbiler til mellem 400.000 og 500.000 kr. De har alle firehjulstræk, stort batteri og masser af udstyr og byder på vildt gode køreoplevelser. Flere af dem har vist deres værd ved at ligge i toppen af salgslisterne, men se her, om de også kan leve op til vores skrappe test af rækkevidde, ladetid og økonomi.

Gruppetest af elbiler
Biltest

Det er lidt af et drømmehold, der er stillet op til denne gruppetest af syv elbiler med firehjulstræk. Det er drømmebiler, fordi de kører komfortabelt, og nogle af dem er endda vildt hurtige med accelerationer på superbilniveau.

Men de er også drømmebiler, fordi de med priser på op til en halv million kroner kun vil være en drøm for nogle. For andre vil de til gengæld være en drøm, der pludselig kan blive til virkelighed, for på grund af afgifter ville sammenlignelige benzinbiler ofte koste flere hundrede tusinde kroner mere.

Og det er virkelig fine biler. Flere af dem er nomineret til "Årets Bil i Danmark 2022". Og de seks af testens syv biler, der allerede er sikkerhedstestet af Euro NCAP, har alle fået de maksimale fem stjerner – endda i den nyeste og skrappeste 2021-test.

Overvejer du en elbil?

Som FDM-medlem kan du få råd og rådgivning af vores eksperter.

Få rådgivning

Kan Tesla Model Y slå de andre elbiler?

Centrum i testen er uden tvivl den nye Tesla Model Y. Tesla har hidtil stort set haft banen for sig selv, men netop som SUV-versionen af bestselleren Model 3 lanceres, står konkurrenterne klar med benhårde bud på en moderne elbil. Så er Tesla stadig mærket med det bedste bud en elbil i superligaen?

Efter at have testet de syv biler på parametre som økonomi, sikkerhed, plads, ladetid, rækkevidde, komfort og udstyr er svaret nej. Vores valg af testvinder er Hyundai Ioniq 5, der er en smart, praktisk, sikker og velkørende elbil til en pris, hvor mange vi kunne være med.

Men bilerne har hver deres fordele og ulemper, så det er ikke umuligt, at du ville vælge en af de andre. Sagen er, at alle syv er fremragende biler, der vil kunne klare de flestes kørebehov. Læs testene af de enkelte biler og find din egen favorit.

Læs testen af de enkelte elbiler her:

***** Audi Q4 e-tron Attitude 50 Quattro – 459.990 kr.
****  Ford Mustang Mach-E AWD UR – 484.980 kr.
***** Hyundai Ioniq 5 LR 4WD Advanced 20" – 405.990 kr. – TESTVINDER
***** Polestar 2 AWD Pilot Plus – 469.000 kr.
***** Tesla Model Y LR AWD – 499.412 kr.
***** Volvo XC40 AWD Recharge Pro – 465.080 kr.
***** VW ID.4 GTX AWD – 414.995 kr.

Video: Se, hvordan vi testede elbilerne

 

Har du brug for hjælp?

Husk, som medlem af FDM kan du altid få hjælp af eksperter, der har den nyeste viden om elbiler.

Kontakt rådgivningen