Samkørsels-app opgraderes med kollektiv trafik

FDMs samkørsels-app Ta’Med indgår samarbejde med førende fransk samkørseltjeneste, der kobler samkørsel sammen med kollektiv trafik. Dermed bliver Ta’Med en af de mest avancerede samkørsels-apps i Danmark.

Samkørsels-app får stor opdatering
Bilist

Det bliver nu lidt nemmere for pendlere at søge et lift eller at åbne bildøren for andre med samkørsels-appen Ta’Med.

Fakta om Karos

  • Har gennemført 3,5 mio. ture i Frankrig
  • 370.000 pendlertimer sparet
  • 15 mio. bil-km fjernet fra vejene
  • 2.100 tons CO2 sparet
  • 120 franske virksomheder bruger i dag Karos
  • 11 franske mobilitetsselskaber og kommuner bruger Karos

FDM, som står bag Ta’Med, har netop underskrevet en aftale med franske Karos, der er en af de førende samkørselstjenester i Frankrig.

Fra midt i juni bliver Karos ny ’motor’ i appen, og dermed rykker Ta’Med op som én af de mest avancerede samkørsels-apps på markedet.

”Samkørsel er for længst blevet en del af mobilitetsbilledet i Frankrig, hvor Karos er en af de førende aktører. Her har Karos de senere år faciliteret millioner af ture, og deres samkørsels-teknologi er allerede velafprøvet. Det er en klar styrkelse af Ta’Med, som fra juni får flere nye funktioner og muligheder,” siger adm. direktør i FDM, Thomas Møller Thomsen, og tilføjer:

”Mest væsentligt er, at Ta’Med fra juni også vil integrere trafikinformation fra Rejseplanen. Det vil gøre det muligt for den enkelte bruger, at søge og kombinere samkørsel med kollektiv trafik for at nå frem til sin destination.”

Derudover bliver appen bedre til at matche brugerne ud fra deres præferencer, så brugerne i langt højere grad får relevante match. Karos’ accept-rate ligger på 90 procent.

Opgraderingen gør det også muligt at afregne betalingen for samkørsel direkte igennem Ta’Med og ikke som i dag via MobilePay.

Læs om Ta'Med

Kan udlodde præmier for hver tur

Som en af de nye features kan virksomheder, kommuner og trafikselskaber desuden oprette egne fællesskaber for deres ansatte, borgere eller kunder på Ta’Med. Det gør det muligt at tilskynde til at køre sammen ved at udlodde præmier efter hver udført tur. For kommuner vil det også være muligt at give brugerne af samkørsel et direkte tilskud. Det kan være med til at gøre samkørsel billigere for brugerne og dermed tiltrække flere bilister til samkørsel.

”Der er et stort og uudnyttet potentiale i samkørsel. Derfor er vi i FDM stolte af samarbejdet med Karos, som med deres erfaringer og teknologi kan være med til at gøre det endnu nemmere at køre sammen til gavn for mobiliteten,” siger Thomas Møller Thomsen.

Også hos franske Karos ser man frem til samarbejdet med Ta’Med.

”Vi har med FDM fundet en førende lokal partner, der både er i stand til at skabe en betydelig kritisk masse af brugere ved at udnytte deres store medlemsbase, men også er særlig godt positioneret til at distribuere vores løsninger dedikeret til kommuner og til arbejdsgivere,” siger adm. direktør og medstifter af Karos, Olivier Binet.

Hent i App Store

Hent i Google Play