Se de 5 bedste elbiler lige nu

Elbilerne er for alvor på vej ud på de danske veje. Motor har testet de fleste elbiler på markedet og giver dig her fem bud på gode elbiler lige nu. Se, hvilken elbil der passer til dine behov.

Elbil
Nyt om biler

Efter flere års tilløb ser elbilerne nu ud til at have fået tag i os danskere. Indtil videre er syv procent af bilsalget i 2020 elbiler, og regner man plugin-hybriderne med, er næsten hver femte nye bil med hel eller delvis eldrift.

Hvorfor kommer elbilernes succes nu? Vigtigst er, at der kommer en lind strøm af nye modeller, så der efterhånden er en elbil, der passer til de flestes smag, behag og behov.

Dertil er der kommet løsninger på flere af de ting, som mange bilister har set som forhindringer for at skifte til elbil. Rækkevidden bliver længere, mens ventetiden ved ladestanderen bliver kortere. Så snart er spørgsmålet ikke, om man vil skifte til elbil. Det er snarere: hvilken elbil skal du vælge?

Vidste du ...

Hvor langt kan elbilerne køre på en opladning?

Få svaret her​​​​

De fleste kan køre elbil i dag

Motor tester alle de nye modeller, der kommer på markedet. For at finde gode bud på elbiler, der dækker forskellige behov, har Motors biltekniske redaktør, Søren W. Rasmussen, her fundet fem modeller, der på hver sin måde udmærker sig.

– Langt de fleste danskere kan snildt klare hverdagens transport i en moderne elbil. Endda uden at lade den op hver dag. Mange vil måske tøve, når de ser prisen, men da elbiler er billigere i drift end fossile biler, behøver de samlet set ikke at være dyrere at køre i, end man er vant til, siger han.

Han anbefaler dog, at man skal have let adgang til en ladeboks, hvis man vil køre elbil. Og kører man tit med påhængsvogn, er elbilerne heller ikke det mest oplagte valg lige nu. Her kan en plugin-hybrid være et miljøvenligt alternativ.

Stor oversigt: Her er alle Motors test af elbiler

5 bud på elbiler til forskellige behov:


1. Billigste elbil:

Seat Mii electric er p.t. den billigste elbil på det danske marked. Her får du en mikrobil med begrænset rækkevidde, men til gengæld en skarp pris. Der er lige nu leveringstid på denne elbil. Den fås fra 170.000 kr.
Læs Motors test

2. Mest populære elbil

Tesla Model 3 har taget danskerne med storm, efter at den blev kåret til Årets Bil i Danmark 2020. Den fås i flere versioner til priser fra 384.000 kr.
Læs Motors test

3. Danmarks mest populære el-SUV

SUV'erne er generelt rigtig populære blandt danskerne, og nu kommer der flere og flere el-udgaver af denne biltype. Mest populære lige nu er Hyundai Kona electric, der imponerer med lang rækkevidde til priser fra 250.000 kr. 
Læs Motors test

4. Mest moderne elbil til familien

VW ID.3 er netop kommet til landet og vil med en skarp pris med fri service og medfølgende ladestander gøre det let at blive elbilist. Den koster fra 325.000 kr.
Læs Motors test

5. Vinder af Motors gruppetest af elbiler

Mercedes-Benz EQC har tidligere vundet Motors store gruppetest af elbiler. Det er en stor SUV med firehjulstræk og mulighed for at trække en tung påhængsvogn. Den koster fra 690.000 kr.
Læs Motors test

Overvejer du at købe elbil? Få svar på dine spørgsmål her

FDM-tema: Elbil