Volvo vil slukke helt for benzinmotoren

Som det fjerde bilfirma endnu for kort tid meddeler Volvo nu, at mærket stopper for salget af biler med benzin- og dieselmotorer. Det sker dog først om ti år.

Volvos første elbiler er en elektrisk udgave af XC40. Men om ti år er findes der ikke andet.
Nyt om biler

Volvo Cars skruer op for sine elektriske ambitioner. Senest om ti år vil mærket kun sælge helt elektriske biler.

Inden udgangen af 2030 ’sigter’ Volvo mod at være et rent elbilselskab. På det tidspunkt vil virksomheden have udfaset biler med forbrændingsmotorer globalt, og dermed er det altså også slut med plugin-hybrider, oplyser Volvo.

Inden 2025 forventer Volvo, at 50 pct. af dets globale salg skal bestå af fuldelektriske biler, mens resten er hybrider.

Allerede i 2013 sagde Volvo, at fremtiden ville være elektrisk. Og nu er den fremtid så blevet helt konkret.

Volvo: Fremtiden er elektrisk

Ingen elbiler i dag

Volvo har i dag ikke en eneste elbil på det danske marked, men lancerer en eldrevet XC40 til efteråret. Desuden er elbil-model nr. to tæt på.

Volvos første elbil er en elektrisk udgave af XC40. Om ti år vil mærket ikke have andet end elbiler.
Volvos første elbil er en elektrisk udgave af XC40. Om ti år vil mærket ikke have andet end elbiler.

Kun online-salg

Samtidig meddeler Volvo, at alle fuldelektriske modeller alene vil kunne købes online. Det fremgår ikke, hvad forhandlerens rolle så bliver, eller hvorfor kunderne ikke kan bestille bilen almindeligt hos forhandleren – eller hvorfor det kun gælder de rent elektriske biler. Men man kan dog godt få lov at bestille bilen via forhandlerens computer.

Kun siger Volvos administrerende direktør, Håkan Samuelsson:

- I stedet for at investere i noget, vi ved er en dårlig forretning, vælger vi at investere i fremtiden – og den er elektrisk og online.

'Ingen langsigtet fremtid for forbrændingsmotoren'

Firmaets teknologichef, Henrik Green, tilføjer:

- Der er ingen langsigtet fremtid for biler med forbrændingsmotor. Vi er fast besluttet på at blive en ren elbilproducent, og overgangen skal ske inden 2030. Det vil give os en mulighed for at imødekomme vores kunders forventninger.

Volvo vil skifte helt over til el inden for ti år.
Volvo vil skifte helt over til el inden for ti år. I 2025 ventes halvdelen af det globale salg at udgøres af elbiler.

Volvo fik meget opmærksomhed, da den kinesisk ejede virksomhed i 2017 erklærede, at alle nye Volvo’er lanceret fra og med 2019 ville kunne fås i en elektrificeret udgave. Det fik store dele af verden til at tro, at Volvo kun ville sælge elbiler fra det år – en misforståelse, der givetvis passede Volvo ganske godt og muligvis var tilsigtet.

Se alle nye elbiler

Andre mærker overhaler i elektrisk PR

Denne gang er Volvos annoncering om den elektriske fremtid mindre bemærkelsesværdig, da andre bilfirmaer den seneste tid har overhalet Volvo i PR.

General Motors meddelte i januar, at koncernen kun vil sælge elbiler fra 2035, siden kom Ford med annonceringen om, at alle personbiler i Europa vil være rene elbiler fra 2030, mens Jaguar taget stikket med planen om at være helt elektrisk i 2025. Søstermærket Land Rover strækker det til 2035.