Barsk vintertest af 4 elbiler: Her er den bedste

Elbilerne har det svært med rækkevidden og ladetiden, når det bliver vintervejr. FDM har derfor taget de fire populære elbiler Hyundai Kona, Peugeot E-308 SW, Skoda Enyaq og Tesla Model 3 på vintertest for at afsløre, hvad der er deres gode og dårlige sider. Få svaret i denne test.

Fire elbiler holder parkeret i snelandskab
Biltest

Elbiler er ikke vilde med kulde – det ved de fleste vist efterhånden. Men hvor gode og hvor besværlige de i virkeligheden er satte FDMs testhold sig for at afprøve i praksis ved at køre til Norge. Vi tog fire spændende elbiler med på turen, så vi kunne se, hvordan de klarer sig, når det rigtigt er vintervejr. Her kunne vi virkelig sætte bilerne på prøve. Bilerne koster alle mellem 310.000 og 350.000 kroner.

Ikke overraskende blev rækkevidden kortere og ventetiden ved lynladerne længere i kulden. Om det er et problem, handler nok mest om den enkeltes behov. I disse biler vil det ikke være noget, de fleste tænker over i hverdagen. Det er nok mere på langture, at minusgraderne for alvor gør en forskel.

Til gengæld var der ingen problemer med at holde varmen i kabinen. Faktisk vil de fleste nok sætte pris på, at elbilerne kan forvarmes, så man kommer ud i en lun bil uden is på ruderne. Køreegenskaberne er også godkendt, når blot dækkene passer til føret.

Fire fine og meget forskellige elbiler

En spændende nyhed i denne test er Peugeot E-308, der ud over at være helt ny også er en stationcar. Dem er der ikke mange af som elbiler, men det er en klassiker og hyppig gæst i danske indkørsler.

Hyundai Kona er kommet i en ny og forbedret generation. Allerede i første generation imponerende crossover-SUV'en med sin lange rækkevidde. I denne test kørte den også fra de andre i andre discipliner og blev den samlede testvinder.

En af danskernes favoritter er Skoda Enyaq, der er en stor SUV, som i denne test stiller op med et lille batteri. Også for lille, når kulden tærer på rækkevidden. Enyaq er en fin bil, men den kræver et større batteri.

Til sidst kommer Tesla Model 3, der er en storsælger, selvom det er en sedan, som vi danskere normalt ikke er vilde med. I denne faceliftede udgave er både kabine og køreegenskaber forbedret betydeligt, men man skal kunne leve med den lidt specielle måde, bilen betjenes på.

Læs test af de enkelte biler:

***** Hyundai Kona Electric LR Essential – TESTVINDER
****   Skoda Enyaq 60 Premium
****   Peugeot E-308 SW GT
***** Tesla Model 3 Baghjulstræk

Video: Kig med på gruppetesten her

Andre spændende biler du kan vælge:

BYD Seal U
Honda e:NY1
Kia Niro EV
Nissan Ariya
Opel Astra Electric ST
Renault Scenic
Tesla Model Y
Volvo EX30
VW ID.4

 

Har du brug for hjælp med valg af elbil?

Husk, som medlem af FDM kan du altid få hjælp af eksperter, der har den nyeste viden om elbiler.

Kontakt rådgivningen