Skoda Fabia – forstørret og forbedret

Skoda Fabia har altid været vældig populær i Danmark, og nu er den kommet i en helt ny generation, der både er vokset og er blevet mere lækker. Men en ting kommer vi alligevel til at savne.

Skoda Fabia set forfra
Forpremiere

Motor mener

Skoda Fabia er blevet markant bedre end forgængeren. Eldrift findes ikke, men heldigvis er sikkerheden blevet opdateret til nyeste standard.

GDANSK Når vi i 2022 skal sige goddag til den nye generation af Skoda Fabia, bliver det samtidig et farvel til stationcar-udgaven af den populære minibil. Efterspørgslen efter den karrosseritype har vist sig at være for lille på verdensplan.

Samtidig er de penge, det ville koste at søsætte en stationcar-udgave, i stedet gået til udviklingen af koncernens nye elbiler, hvor efterspørgslen ventes at blive enorm.

 

Skoda forklarer til os, at beslutningen ikke har været så svær, idet denne nye generation af Fabia er vokset så meget, at den almindelige femdørs udgave næsten kan gøre det ud for en stationcar. Og efter at vi har fået lejlighed til at prøvesidde og prøvekøre bilen, kan vi godt følge tankegangen et langt stykke ad vejen.

Men der vil utvivlsomt stadig være børnefamilier, der kommer til at savne stationcarudgavens noget mere regulære bagagerum. Til gengæld kan de så glæde sig over en mere rummelig kabine og en lang række af de smarte løsninger, som Skoda er blevet kendt for at inkludere i sine nye bilmodeller.

Skoda Fabia kabine
Førerpladsen er ret godt indrettet, og når man sidder i førersædet, føles bilen noget større end i den gamle Fabia. Designet er generelt flot, men der er mange stenhårde plastdele, der i sidste ende trækker en smule ned i den oplevede kvalitet.

Hvor god plads er der i Skoda Fabia?

Årsagen til den ekstra pladsfornemmelse ses i bilens udvendige mål, hvor længden er øget med næsten fem cm, og akselafstanden er øget med næsten 10 cm. Dermed er en Fabia for første gang blevet over fire meter lang.

Overalt har Skoda forsøgt at skabe smarte løsninger, der skal være med til at gøre brugsoplevelsen bedre hver dag. Det gælder f.eks.:

 • mange opbevaringsrum i kabinen
 • indbygget holder til en kuglepen mellem forsæderne
 • aftagelig kopholder, som man kan tage med ind og vaske
 • papholderen til „coffee-to-go“

Hertil kommer de mere traditionelle mobilholdere, den indbyggede isskraber, paraplyholderen i fordøren og den indbyggede tragt til påfyldning af sprinklervæske.

Et ekstra opbevaringsrum til bagsædepassagererne og til bagagerummet er også på tilbehørslisten, mens indbyggede friskluftdyser til bagsædet er standard.

Skoda Fabia bagsæder
Bagsædet byder på hæderlig plads, og som noget nyt er der kommet friskluftdyser til bagsædepassagererne. I topudgaven her er der desuden nye usb-stik og et rart midterarmlæn.

Fås Skoda Fabia som elbil?

Mens Fabia altså er helt moderne indrettet, så kniber det med at følge med tiden, når vi ser på motorprogrammet. Der er valg mellem tre traditionelle benzinmotorer, hvor to af dem er trecylindrede med og uden turbo, og hvor den tredje er en kraftig 1.5-liters motor med turbo og en effekt på 150 hk.

I lighed med forgængeren fås de to største motorer med et DSG-automatgear, mens billigste udgave blot har manuelt gear.

Fabia kommer ikke som elbil, hybridbil eller lignende, og på den måde er den mere en bil, der kigger bagud end frem. Men for nogle bilejere passer den løsning stadig glimrende, og hører man til dem, så venter en fin bil.

Der er ikke vildt meget motorkraft i udgaven med den trecylindrede 1.0-liters motor, og man generes gang på gang af en kraftig motorrysten, når motoren slukker og tænder, når man f.eks. holder for rødt lys. Så mærker man, at Fabia trods sine større mål og mere avancerede kabine trods alt stadig er en billig bil.

Skoda Fabia bagagerum
Bagagerummet rummer nu 380 liter, og det er udformet med en bund, der kan placeres i to højder. Man kan tilkøbe mange smarte detaljer til bagagerummet, herunder rumopdelere og opbevaringsnet.

Hvad koster Skoda Fabia?

På et område opleves Fabia dog helt moderne, og det er, når vi ser på sikkerhedssiden. Det er endnu uklart, hvad præcis der bliver standard i Danmark, men bilen fås med en meget fin vognbaneassistent, der fastholder bilen i vognbanen, blot man har tre fingre på rattet.

Der er op til ni airbags i bilen, herunder en airbag, der lægger sig på langs af kabinen, så personerne ikke slår hovederne sammen, hvis man påkøres fra siden.

Også avancerede LED-lygter, en fin 9,3-tommers skærm, et digitalt cockpit og en avanceret nødbremse er på listen over udstyr til bilen.

Sætter man kryds ved det hele, kan prisen nok hurtigt komme op i nærheden af de 250.000 kr., mens den mest skrabede indstigningsmodel ventes at begynde ved 150.000 kr., når bilen når de første danske kunder i begyndelsen af 2022.

Overvejer du at købe ny bil? FDM kan hjælpe dig

Få rådgivning

Skoda Fabia set bagfra

Skoda Fabia

20,0 km
Benzin
165.000 kr.
 • Plads
 • Udstyr
 • Komfort
 • Motorgang
 • Ikke elektrificeret
 • Ikke tre års garanti
Luk
Vis flere data

Fabriksdata

 • Motor
  1.0 liter – 3 cyl.
 • CO2 udledning
  113 g/km
 • Effekt
  95 hk
 • Moment
  175 Nm
 • Topfart
  195 km/t.
 • Acc. (0-100)
  10,6 sek.
 • Bagagerum
  380 liter
 • Akselafstand
  256 cm
 • Garanti (bil/lak/rust)
  2 / 2 / 12
 • Mål
  L:411 cm B:178 cm H:146 cm
Luk