Bilferie er mere oplagt end noget andet denne sommer

De fleste fly står på jorden, i togene sidder man tæt på fremmede, og cyklen kommer til kort på langfarten. Derfor er bilen og kør selv-ferie en vinder denne coronasommer. Vi har samlet en masse gode råd til bilrejsen.

Bilferie er mere oplagt end noget andet denne sommer
Bilist

Coronakrisen kaster skygger ind i sommerferien, og alt er langtfra tilbage ved det gamle. Det betyder, at du ikke kan rejse hvorhen, du har lyst. Mange fly er stadig parkeret, og USA er f.eks. så godt som lukket land for turister.

Til gengæld er det nu muligt at passere grænseovergangene i Europa igen, og udenrigsministeriets rejsevejledninger lempes løbende.

Det gør bilen til det oplagte transportmiddel til sommerferien. Men inden bilen pakkes, startes og triller mod udlandet, så hold dig orienteret om de enkelte landes restriktioner.

Læs Udenrigsministeriets rejsevejledning om rejser til og fra Danmark (eksternt link)

Hør podcast om bilferie

FDMs podcast gennemgår de værste faldgruber, når det kommer til færdselsregler på bilferien til udlandet.

Lyt nu

Kør på det rigtige tidspunkt

Med flere biler på vejene er det en god idé at være opmærksom på, at turen ikke nødvendigvis skal starte samtidig med alle de andre feriebilister.

Desuden kan ruten med fordel planlægges, så der ikke er alt for mange vejarbejder.

Tjek  vores artikel om køprognoser og trafikinformation for europæiske lande

Vær også opmærksom på, at der i hele sommerferien vil være risiko for kødannelser fra Sverige til Danmark via Øresundsbroen og fra Tyskland til Danmark via E45 pga. grænsekontrol. Det gælder især lørdag, hvor der er skiftedag i sommerhusene.

Også pres på vejene i Danmark

Vejdirektoratet forventer også flere biler på vejene i Danmark. Især i skolernes sommerferie, der begynder fredag den 26. juni og slutter søndag den 9. august.

Der vil være mest trafik i weekenderne og især om lørdagen, hvor der er skiftedag i mange sommerhuse. Trafikken bevæger sig hovedsageligt på tværs af landet og på hovedvejene mod de store sommerhusområder, f.eks. ved den jyske vestkyst, Skagen og i Nordsjælland.

Vejdirektoratets køprognose

 

Gode råd til kør selv-rejsen

Når du har planlagt turen, er det vigtigt at gøre den så behagelig som muligt. Det gør du bl.a. ved at gøre bilen klar til langturen, så den ikke risikerer at bryde sammen undervejs. Se FDMs gode råd

Og så kan du gøre det mere behageligt i kabinen ved at pakke rigtigt og optimere din bilkørsel. Se hvordan

Flere lande kræver, at du har en motorvejsmærkat i forruden for at køre på vejene, og andre lande har miljøzoner, som du også skal betale for at køre i. Se listen

Husk også at have styr på rejsedokumenterne, bl.a. det blå sygesikringskort, registreringsattest mv. Se, hvad der er nødvendigt at have med

Mangler du inspiration til ruter og destinationer, kan du læse mere under ferieruter

Hvad er reglerne?

Det er ganske nemt at køre i de fleste lande i Europa, men vær opmærksom på, at reglerne og bødetaksterne kan være anderledes.

I Frankrig er det f.eks. forbudt at ryge i bilen, hvis der er børn og unge under 18 år med. En overtrædelse kan koste 68 euro i bøde.

De er også andre regler for sikkerhedsudstyr, autostole, trailere og campingvogne i udlandet. Det er som minimum fornuftigt at have advarselstrekant og sikkerhedsvest med, da det er obligatorisk i mange lande.

Vi har samlet regler for kørsel i udlandet

Du kan købe udstyr til ferien hos FDM:

fdmshop.dk