Spørgsmål og svar om Spirii ladeløsning

Her kan du få svar på nogle af dine spørgsmål om Spirii ladeløsning.

Hvad er refusionsafgift og hvordan foregår det?

Hvis du køber en Spirii ladeløsning igennem FDM, kan du få en såkaldt refusionsafgift på den del af din el, som bruges til at oplade din elbil eller plugin hybrid. Ved at betale et service gebyr til Spirii på 79 kr./mdr. vil man kunne modtage afgiftsrefusionen. Det er ikke muligt at få refusionsafgift, hvis du har solceller, varmepumpe eller en anden form for proces strøm.

Spirii tilbagebetaler kr. 1,12 pr. kW i 2021. Da prisen for strøm typisk er omkring 2,10kr./kWh, så får du strømmen til ca. halv pris.  Dit forbrug bliver fjernaflæst, og refusionen udbetales automatisk 4 gange årligt til din bankkonto. Den foreløbige aftale om refusion af elafgiften løber til og med 2030. 

Har du allerede afgiftsfritagelse på el, eksempelvis via husstandsvindmølle, elvarme, solceller m.v., kan Spirii ikke tilbagebetale refusion. Det vil i disse tilfælde ikke være muligt at leje en ladeboks, her henviser vi til køb af ladeboks.

Hvad er en smartboks?

Ved Spiriis ladeløsning bruges såkaldt smartboks. Det betyder, at man via en app bl.a. kan fjernbetjene boksen og styre sin opladning, plus man kan følge sit forbrug. Har du en eludbyder, der tilbyder perioder af døgnet med billigere strømpriser, kan du evt. sætte bilen til at oplade i de billigere perioder. 
 
Du bestemmer selv, hvem der skal levere din strøm, ligesom du kan bruge strøm fra fx egne solceller eller vindmølle. 

Boksen bliver automatisk opgraderet med nyeste software løbende. 

Køber jeg strøm gennem Spirii?
Nej, du oplader din elbil eller plugin hybrid med den el-aftale, du allerede har på adressen. Afgiftsrefusionen får du derimod fra Spirii. Den udbetales fire gange om året. 
 
Hvor længe kan jeg få refusion for elafgiften?
Den foreløbige aftale om afgiftsrefusion løber til og med 2030. Hvad der herefter sker er uvist. 
Hvad gør jeg med ladeboksen, hvis jeg flytter?

Du skal selv afholde omkostninger for nedtagning og opsætning. 

Hvis du ønsker at afslutte din service aftale med Spirii, skal du blot opsige via Spiriis hjemmeside. Bemærk at du herefter ikke vil modtage afgiftsrefusion eller få udøvet service på boksen  

Du kan til enhver tid opsige din service aftale. Dog er du bundet i min. 6 mdr. fra køb af Spirii Ladeløsning.  

Hvordan lader jeg op på farten?

Du har flere muligheder for at lade din elbil op på farten. Du kan lade din bil op fra alle offentligt tilgængelige ladestandere uden at have abonnement til udbyderen. Via Spiriis mobil app, ”Spirii Go” kan du oplade på +200.000 ladepunkter i Europa. Se priser og betingelser i appen.

Oplad din elbil uden abonnement

Forventer du, at store dele af din opladning skal ske fra en offentlig ladestander, skal du overveje, hvilken løsning der i så fald er økonomisk bedst for dig.   
Kan jeg ikke bare lade op med mormorkablet?
De fleste elbiler og plugin hybrid leveres med det såkaldte mormorkabel, eller nødlader. Sikkerhedsstyrelsen anbefaler, at almindelige husholdnings-stikkontakter ikke belastes med mere end 6 A over længere tid. Ifølge styrelsen kan konsekvenserne af gentagne længerevarende høje belastninger være forhøjede temperaturer, der over tid vil kunne påvirke installationen og stikkontakten. FDMs anbefaling er derfor, at mormor-kablet anses for at være et nødkabel og ikke en permanent løsning. 
 
En rigtig hjemmelader giver desuden hurtige ladning end mormorkablet plus mulighed for refusion af strøm afgiften. Læs mere: dette skriver Sikkerhedsstyrelsen 
Fleksafregning: Sådan skifter du til en billigere elpris
Hvis du er ejer af en elbil eller en plugin-hybrid kan elpriser have stor betydning. Flere el-udbydere er begyndt at tilbyde variable timepriser i forbindelse med indførsel af fleksafregning. Det betyder at der kan være penge at spare på at oplade din bil på de tidspunkter, hvor strømmen er billigst.

Vi har samlet nogle tips til dig, så du kan skifte til billig el. 

Læs mere her: Sådan skifter du til en billigere elpris

Har du spørgsmål om opladning?

Der er mange spørgsmål til opladning, når du får elbil eller plugin-hybrid. Som medlem af FDM kan du få rådgivning, så tit du har behov for det.

Kontakt os