Her er den bedste elbil i 2022

Hvilken elbil er bedst i den populære klasse fra 350.000 til 450.000 kr.? Vi har testet 10 nye og moderne elbiler, og på de mest populære er ventetiden lang. Derfor skal du måske se på, om du kan springe ventetiden over ved at vælge et af alternativerne.

Gruppetest af 10 elbiler til 400.000 kr.
Biltest

Hver 6. nye bil, vi danskere har købt i år, er en elbil. Det er rekordmange, men faktisk er det alt for få. Der kunne nemlig være solgt mange flere, hvis bilmærkerne kunne levere. Men krig, corona og chipmangel har sat produktionen på slow motion, og det rammer også den grønne omstilling.

Ventetiden på en af de nye elbiler kan derfor være lang. Men bilerne er værd at vente på, viser vores test af 10 elbiler til omkring 400.000 kr. Det er dyre biler, men ser man på, hvad de koster at eje, er det på linje med, hvad man normalt betaler for en benzinbil til godt 300.000 kr.

Og du får virkelig meget bil for pengene. Der er stor forskel på de enkelte modeller, men fælles er, at de kører godt, og du kan få lækkert og vigtigt udstyr for rimelige penge. Så drømmer du om en elbil, er det nu, den skal bestilles – det betaler sig ikke at vente, for priserne bare stiger og stiger.

Find let biltest her

Søg mellem over 600 biltest i Motors testarkiv. Her er  både benzin- og dieselbiler, elbiler, plugin-hybrider.

Søg her

Testvinderen er også Europas bedste bil

Der er mange fine biler i testfeltet. Vi kørte alle 10 elbiler tusindvis af kilometer på både lande- og motorveje, og vi stresstestede dem efterfølgende på FDM Jyllandsringen. Vi målte også pladsen i kabinen op, testede den reelle rækkevidde, ligesom vi afprøvede ladehastigheden. Derudover har vi regnet ud, hvad de koster at eje. Ingen dansk test er mere grundig.

Vinderen blev Kia EV6, der samlet set er den bedste bil i feltet. Samme resultat nåede biljournalister fra hele Europa frem til og kårede Kia EV6 til Car of the Year 2022. Desværre er ventetiden på vinderen op til 18 måneder. Så du kan med fordel læse testen og se, om en anden kan leve op til dine behov.

Læs test af de enkelte biler her:

***     Aiways U5 Premium
*****  Audi Q4 Sportback 40 e-tron
*****  Hyundai Ioniq 5 Advanced RWD 77 kWh
*****  Kia EV6 Long Range RWD Upgrade – TESTVINDER
**        Maxus Euniq 6
****    Mercedes-EQ EQA 250
****    MG Marvel R Luxury
****    Nissan Ariya 63 kWh Evolve
*****  Volvo XC40 Recharge P6 FWD Plus
*****  VW ID.5 Pro Performance

Kom med på gruppetesten her:

Flere spændende elbiler på markedet:

BMW iX3  
Kia e-Niro
Lexus UX
Polestar 2
Renault Megane E-Tech
Skoda Enyaq
Tesla Model Y
Toyota bZ4X
VW ID.4

 

Er du vild med biler?

Tilmeld dig vores nyhedsbreve, hvis du vil holde dig orienteret om bilnyheder og forbrugerhistorier om livet som bilist.

Få FDMs nyhedsbreve