Test af 5 elbiler – er Tesla den bedste?

Tesla har sænket priserne, og det har fået mærket til tops på salgslisterne. Spørgsmålet er, om Tesla virkelig er den bedste elbil i klassen under 350.000 kroner. Vi har sat Tesla Model 3 op mod fire populære konkurrenter, der matcher prisen, for at få svaret. Se, hvem der vinder – og om den trods titlen er den rigtige elbil for dig.

Fem elbiler kører på en vej med hav på begge sider
Biltest

Mens vi stadig venter på de billige elbiler til 200.000 kr., er der efterhånden mange spændende modeller til 300.000-350.000 kr. Efter prisnedsættelser i februar ligger Tesla suverænt i front på salgslisterne, men flere lækre konkurrenter har taget kampen op.

Det lyder måske dyrt med en elbil til +300.000 kr., men på grund af lavere driftsomkostninger svarer det til at eje en benzinbil, der er 100.000 kr. billigere. Så kan man skaffe pengene, kan man få virkelig gode, velkørende, flot udstyrede og sikre biler her.

Vi har testet rækkevidden, ladetiden, pladsen, sikkerheden, skærmene, køreegenskaberne og udstyret i bilerne. Og så har vi naturligvis regnet på, hvad de koster at køre i. Den billigste i feltet koster 3,50 kr. pr. km inklusive alle udgifter. Det er flot!

Find let biltest her

Søg mellem over 600 biltest i Motors testarkiv. Her er  både benzin- og dieselbiler, elbiler, plugin-hybrider.

Søg her

Fem fine elbiler – men Tesla vinder testen

Efter at have kørt bilerne på bane og vej og testet dem på alle ledder og kanter, kan vi godt forstå, at så mange danskere falder for Tesla for tiden. Tesla Model 3 er ikke en gang mærkets bestseller – det er Model Y – men den sælger alligevel tre gange flere biler end VW ID.3.

Men den er også en lidt kontroversiel vinder. For hvor den har god rækkevidde, hurtig opladning og et suverænt ladenetværk, er Tesla ikke en bil for alle. Den betjenes på sin helt egen måde, der kræver lyst og tilvænning at blive dus med. 

Tesla er ikke en bil, du bare kan låne til naboen uden at give et mindre kursus i, hvordan den betjenes. Og nogle vil nok føle, at den knapløse kabine med den store skærm er for anderledes. Derfor giver det fin mening at se på de andre fire elbiler, før du træffer dit valg.

Læs test af de enkelte biler her:

****  Kia Niro EV Prestige

****  Peugeot E-2008 GT

***    Renault Megane E-Tech Equilibre

***** Tesla Model 3 Standard Range – Testvinder

*****  VW ID.3 Pro 75 Years Edition

Video: Kig med på gruppetesten her

Andre spændende elbiler i samme prisklasse:

BYD Atto 3
BYD Seal
Citroën Ë-C4
Honda e:NY1
Hyundai Kona
Nissan Ariya
Opel Astra-e
Peugeot E-308
Tesla Model Y
Volvo EX30
VW ID.4
 

Har du brug for hjælp med valg af elbil?

Husk, som medlem af FDM kan du altid få hjælp af eksperter, der har den nyeste viden om elbiler.

Kontakt rådgivningen