Flere forskellige udgaver af magasinet Motor er foldet ud og viser gruppetest af biler.
Biltest

Oversigt: Læs alle gruppetests fra Motor

Her får du en oversigt over alle de gruppetests, der har været bragt i Motor de seneste fem år. Dermed kan du få et overblik over de forskellige bilklasser, se hvilke biler, der er bedst i test, og måske finde din kommende bil.

Er du i tvivl om, hvilken bil du skal vælge? Motors gruppetests kan være med til at give dig et overblik over de forskellige bilklasser. Du får også gode tips til, hvilket udstyr eller hvilke egenskaber der er relevante, når du ser på biler i en bestemt kategori. 

Savner du en konkret biltest?

Vi har samlet alle Motors biltests ét sted. Så du kan søge blandt de over 600 biltests, der er på fdm.dk.

Søg efter biltest her

Du finder alle nyere gruppetests fra Motor herunder i kronologisk rækkefølge, så de nyeste kommer først. De ældre tests er ikke relevante i forhold til at købe en ny bil, da priser, udstyr og endda motorvarianter kan være ændret. Men de kan bruges, hvis du er på jagt efter en brugt bil.

Husk også, at gruppetesten er mere omfattende i Motor, hvor du i vores digitale magasin kan finde alle gruppetests tilbage til 1996. 

Oversigt over Motors gruppetests: 

Læs mere om de seneste års gruppetests herunder:  

Fem billige minibiler parkeret på græsplæne Her er den bedste billige minibil i 2024

Leder du efter en billig ny benzinbil til under 200.000 kr., så er det en minibil, du skal se efter. FDM tester her fem populære nye minibiler for at finde det bedste køb her i 2024. Kandidaterne er Hyundai i20, Peugeot 208, Renault Clio, Suzuki Swift og Toyota Yaris. Se vores vinder – og find din egen.

Læs gruppetesten her

Du kan også læse gruppetesten i Motor 6/2024 fra side 28

 

Fem elbiler parkeret i vinterlandskab

Barsk vintertest af fire elbiler: Her er den bedste

Elbilerne har det svært med rækkevidden og ladetiden, når det bliver vintervejr. FDM har derfor taget de fire populære elbiler Hyundai Kona, Peugeot E-308 SW, Skoda Enyaq og Tesla Model 3 på vintertest for at afsløre, hvad der er deres gode og dårlige sider. Få svaret i denne test.

Læs gruppetesten her

Du kan også læse gruppetesten i Motor 3/2024 fra side 36

 

5 elbiler kører på række på en vej med hav på begge sider. Test af 5 elbiler – er Tesla den bedste?

Tesla har sænket priserne, og det har fået mærket til tops på salgslisterne. Spørgsmålet er, om Tesla virkelig er den bedste elbil i klassen under 350.000 kroner. Vi har sat Tesla Model 3 op mod fire populære konkurrenter, der matcher prisen, for at få svaret. Se, hvem der vinder – og om den trods titlen er den rigtige elbil for dig.

Læs gruppetesten her

Du kan også læse testen i Motor 7/2023 side 26

 

Gruppetest af billige biler

5 benzinbiler til 150.000 kr. – her er den bedste budgetbil

Økonomien strammer til, og mange danskere må se i retning af billigere modeller, når der skal købes ny bil. Vi har derfor samlet fem af Danmarks billigste biler til en gruppetest. Vi har analyseret deres samlede økonomi, testet deres egenskaber og til slut fundet frem til det bedste køb.

Læs gruppetesten her

Du kan også læse testen i Motors 9/2022 fra side 36 – Læs testen i Motors e-magasin

 

Gruppetest af 10 elbiler

10 elbiler til 350.000-450.000 kr. – her er den bedste elbil i klassen i 2022

Der er lange ventetider på mange af de populære elbiler – op til 18 måneder! Men de er værd at vente på, viser vores test af 10 populære elbiler med tohjulstræk. Med i testen er to helt nye modeller på markedet, Nissan Ariya og Maxus Euniq 6. De er oppe imod Aiways U5, Audi Q4 e-tron, Hyundai Ioniq 5, Kia EV6, Mercedes-EQ EQA, MG Marvel R, Volvo XC40 og VW. ID.5.

Læs gruppetesten her

Du kan også læse testen i Motor 6/2022 fra side 34 - Læs testen i Motors e-magasin

 

Gruppetest i Motor 03/2022.

10 minibiler til under 200.000 kr.

Her er en gentagelse af vores gruppetest fra 2020. Selv på to år er der kommet mange nye eller faceliftede modeller i den populære miniklasse. Vi har også de to mest solgte biler i klassen med: Citroën C3 og Peugeot 208. Du kan også læse om Ford Fiesta, Hyundai i20, Kia Rio, Opel Corsa, Renault Clio, Skoda Fabia og Toyota Yaris. 

Læs gruppetesten

Du kan også læse hele testen i Motor 3/2022 fra side 34 - Læs testen i Motors e-magasin

Gruppetest i Motor 02/2022.

Stationcars med plugin-hybridteknik

De elektriske stationcars er på vej, men indtil da er plugin-hybriderne en trædesten for de bilister, der har brug for stationcarens praktiske egenskaber, og som gerne vil køre på strøm til hverdag. Vi har testet de fire modeller, der er på det danske marked lige nu. Peugeot 308 SW er helt ny, og den er oppe imod Kia Ceed, Renault Megane og Seat Leon. 

Læs gruppetesten

Du kan også læse hele testen i Motor 2/2022 fra side 36 - Læs testen i Motors e-magasin

 

Gruppetest i Motor 8/2021.

Elektriske SUV'er - Op til 500.000 kr. 

Bilfabrikkerne stormede ind i den store SUV-klasse med en elektrisk model i 2021. Vi samlede syv markante elbiler, alle med firehjulstræk og en skarp profil. Læs gruppetesten, og se, hvilken bil der passer bedst til dine behov. Årets Bil i Danmark 2021, Hyundai Ioniq 5, mødte Audi Q4 e-tron, Ford Mustang Mach-E, Polestar 2, Tesla Model Y, Volvo XC40 og Volkswagen ID.4.

Læs gruppetesten

Du kan også læse hele testen i Motor 8/2021 fra side 32 - Læs testen i Motors e-magasin

 

Gruppetest i Motor 6/2021.

Mini- og mellemklasse elbiler op til 250.000 kr. 

De billigste elbiler er endnu ikke helt billige i indkøb, men de er billige at eje. Det er den generelle konklusion af vores store gruppetest af små og mellemstore elektriske biler. Der er stor forskel på rækkevidden, som også ender med at påvirke den samlede vurdering af de seks elbiler. Hyundai Kona møder Mazda CX-30, MG ZS EV, Nissan Leaf, Peugeot e-208 og VW ID.3. 

Læs gruppetesten

Du kan også læse hele testen i Motor 6/2021 fra side 34 - Læs testen i Motors e-magasin

  

Gruppetest i Motor 4/2021.

SUV'er med plugin-hybridteknik til 400.000 kr. 

Takket være lavere afgifter fik plugin-hybriderne deres gennembrud i 2021. Motor samlede 10 SUV'er og målte både forbrug og rækkevidde på modellerne. Der er stor forskel på, hvor praktisk anvendelige bilerne er i hverdagen, og sammen med sikkerhedsniveauet i bilerne var det afgørende i denne gruppetest. Outsideren Cupra Formentor mødte BMW X2, Audi Q3, DS7, Jeep Compass, Mercedes-Benz EQA, Peugeot 3008, Toyota RAV4, Volvo XC40 og VW Tiguan. 

Læs gruppetesten

Du kan også læse hele testen i Motor 4/2021 fra side 24 - Læs testen i Motors e-magasin

 

Gruppetest i Motor 7/2020.

10 minibiler til 200.000 kr. 

Minibilerne har i mange år været danskernes foretrukne bilklasse, især når man ser på de biler, private køber. Toyota kom med en helt ny Yaris, der mødte hele ni konkurrenter: Ford Fiesta, Nissan Micra, Opel Corsa, Peugeot 208, Renault Clio, Seat Ibiza, Skoda Fabia, Suzuki Swift og VW Polo. I testen har vi fokus på, hvilke sikkerhedssystemer der fås til de forskellige bilmodeller, og hvor godt de virker, samt på pladsforhold, økonomi og de nye store trykskærme, som er dukket op i miniklassen. 

Læs gruppetesten

Du kan også læse hele testen i Motor 7/2020 fra side 28 - Læs testen i Motors e-magasin

  

Gruppetest i Motor 5/2020.

10 SUV'er i miniklassen til 250.000 kr. 

Lækkert design og høj indstigning har fået mange til at stige op i en lille SUV. Og i 2020 kom der mange nye spændende modeller på markedet, der ikke var med i vores gruppetest i samme klasse to år tidligere. De spændende nye modeller i 2020 er Ford Puma, Skoda Kamiq og Peugeot 2008. Men de møder gode alternativer som Citroën C3 Aircross, Hyundai Kona, Kia Stonic, Nissan Juke, Renault Captur, Suzuki Vitara og VW T-Cross. 

Læs gruppetesten

Du kan også læse hele testen i Motor 5/2020 fra side 22 - Læs testen i Motors e-magasin

  

Gruppetest i Motor 2/2020.

14 forskellige plugin-hybrider i vintertest

Plugin-hybriderne myldrede frem på bilmarkedet i 2020, og i starten af året tog vi temperaturen på den nye, populære teknik. Det gjorde vi i form af rækkeviddemålinger ved lav temperatur samt reelle forbrugsmålinger med blandet kørsel. Testen var en skøn blanding af forskellige bilklasser, så du kan se forskellen på teknik i forskellige prislejer. Med i testen er Audi A5, BMW 3-serie, BMW 5-serie, BMW X5, Hyundai Ioniq, Kia Ceed, Kia Niro, Kia Optima, Mercedes-Benz C-klasse, Mercedes-Benz E-klasse, Mitsubishi Outlander, Toyota Prius, Volvo V90 og VW Passat. 

Læs gruppetesten

Du kan også læse hele testen i Motor 2/2020 fra side 34 - Læs testen i Motors e-magasin

  

Gruppetest i Motor 6/2019.

14 elbiler med rækkevidde fra 85 til 486 km

I 2019 kom første generation af de moderne elbiler, og derfor valgte vi at samle dem alle for at se, hvor langt de kunne køre på en opladning, hvor hurtigt de ladede, og hvordan de i det hele taget fungerer som biler. Den korteste målte rækkevidde tilhørte ikke overraskende Smart EQ, men de øvrige elbiler havde markant længere rækkevidde på motorvej. Med i testen er Audi e-tron, BMW i3, Hyundai Ioniq, Hyundai Kona, Jaguar I-Pace, Kia e-Niro, Kia e-Soul, Mercedes-Benz EQC, Nissan Leaf, Tesla Model 3, Tesla Model S, Tesla Model X og VW e-Golf. 

Læs gruppetesten

Du kan også læse hele testen i Motor 6/2019 fra side 38 - Læs testen i Motors e-magasin

  

Gruppetest i Motor 4/2019.

10 SUV'er i mellemklassen til 400.000 kr.

SUV-modellerne er kommet for at blive. Den høje indstigning, det gode udblik i trafikken og den praktiske indretning er et hit. I gruppetesten har vi fokus på udstyrsniveauet, pladsforholdene, frihøjden og naturligvis bilernes sikkerhedssystemer. Det er også en klasse, hvor flere biler deler teknisk platform, og her er det interessant at se, hvor forskellige eller ens bilerne er. Citroën C5 Aircross møder Hyundai Tucson, Mazda CX-5, Nissan Qashai, Peugeot 3008, Renault Kadjar, Seat Ateca, Skoda Karoq, Toyota RAV4 og VW Tiguan. 

Læs gruppetesten

Du kan også læse hele testen i Motor 4/2019 fra side 56 - Læs testen i Motors e-magasin

  

Gruppetest i Motor 6/2018.

10 biler i mellemklassen til 300.000 kr.

For nogle har bilerne i mellemklassen vokset sig så store, at de kan erstatte de større bilmodeller, som typisk har udgjort fundamentet i firmabilsegmentet. I 2019 kom der nye generationer af Kia Ceed og VW Golf, to biler som løftede niveauet i klassen. I gruppetesten testede vil modeller med automatgear, og de øvrige testdeltagere er: Citroën C4 Cactus, Honda Civic, Mazda 3, Renault Megane, Opel Astra, Seat Leon, Skoda Octavia og Toyota Auris.  

Læs gruppetesten

Du kan også læse hele testen i Motor 6/2018 fra side 52 - Læs testen i Motors e-magasin

  

Gruppetest i Motor 3/2018.

10 SUV'er i miniklassen til 300.000 kr.

De små SUV'er kom for alvor frem i 2018, hvor vi havde samlet alle de spændende nye modeller. Seat Arona var netop kåret som Årets Bil i Danmark 2018, men den løb ikke med laurbærrene i Motors gruppetest. I stedet skulle vinderen findes blandt følgende biler: Citroën C3 Aircross, Ford Ecosport, Hyundai Kona, Kia Stonic, Mazda CX-3, Opel Crossland X, Peugeot 2008, Renault Captur og Suzuki S-Cross. 

Læs gruppetesten

Du kan også læse hele testen i Motor 3/2018 fra side 50 - Læs testen i Motors e-magasin

Gruppetests fra før 2018

Du kan finde gruppetests helt tilbage fra 1996 i Motors e-magasin, her skal du selv søge efter ordet "gruppetest" i e-magasinets arkivsøgning. Du kan åbne magasinet ved at klikke på forsiden herunder.