Husk de nye motorvejsmærkater til skiferien

Skal du til Østrig, Schweiz, Tjekkiet og Slovenien, skal du huske at betale for at køre på deres motorveje. Se her, hvordan du får fat i de rette motorvejsmærkater til 2020.

Motorvejsmærkater til Østrig kan købes for perioder på 10 dage, eller 2 måneder.
Medlemsnyt

Du kan nu købe motorvejsmærkater til Østrig, Schweiz, Tjekkiet og Slovenien.

I både Østrig og Schweiz har motorvejsmærkaterne en periode på 14 måneder - gældende fra 1. december til 31. januar. Du skal derfor også købe et 2020-mærke, hvis du skal på en tur, som krydser næste nytår til 2021.

Motorvejsmærkater i Europa

Mærkater til Østrig, Tjekkiet eller Slovenien gælder for en mindre periode, mens mærkatet for Schweiz gælder til 31. januar 2021. Til gengæld skal evt. trailer eller campingvogn i Schweiz have sit eget mærkat.

Køb motorvejsmærkater hos FDM:

Find dem i FDMshop

Digital motorvejsmærkat

Du kan også fortsat købe digitale motorvejsmærkater til Østrig - i så fald får du ikke et fysisk klistermærke, men din nummerplade bliver derimod registreret som betalt. Vær opmærksom på, at en digital vignette i følge østrigsk forbrugerlov skal betales 18 dage, før du skal bruge den.

Læs mere: Digital motorvejsmærkat til Østrig

Hvis du ikke har de rigtige mærkater, kan det hurtigt blive dyrt. I Østrig koster det for eksempel 120 Euro i bøde, hvis du ikke har en gyldigt motorvejsmærkat.